accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen feladatai vannak egy kereskedelmi ügyintézőnek?

utazomajom /

Vannak olyan iparágak, amelyek folyamatosan lehetőséget adnak a munkavállalásra, hiszen olyan feladatokat látnak el, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a modern társadalom megfelelő körülmények között tudjon élni, működni.

Ezek közé tartozik többek között a kereskedelem is, mely szó hallatán valószínűleg azonnal azok az eladók jutnak eszünkbe, akikkel nap mint nap találkozunk a boltokban, üzletekben. Valójában azonban ennél sokszínűbb a kínálat, ugyanis számos más pozícióban is el tudunk helyezkedni ezen a területen.

Read more, azaz ne legyünk restek tovább olvasni a témában, sőt a Nyíregyházaállás weboldalán a kereskedelem és értékesítés kategóriájában található álláshirdetéseket is feltérképezhetjük.

Ebben az írásunkban a kereskedelmi ügyintéző pozíciót vesszük górcső alá, nézzük is, hogy milyen feladatokra számíthatunk, ha ebben a szakmában kívánunk elhelyezkedni.

Vásárlókkal, beszállítókkal való kapcsolattartás

Ahhoz, hogy egy kereskedelmi egységben minden gördülékenyen történjen rendkívül fontos a hatékony kapcsolattartás a cég, illetve a vásárlók vagy épp a beszállítók között. Elvégre felmerülhetnek olyan kérdések vagy problémák, amiket a lehető legrövidebb idő alatt meg kell válaszolni, oldani.

Ebben a folyamatban működik aktívan közre a kereskedelmi ügyintéző, aki folyamatosan kommunikál az emberekkel, intézkedik vagy problémát old meg, ha arra van épp szükség. Ő az, akivel egyeztetnek, akivel időpontokat beszélnek meg, vagy akitől további tájékoztatást kérnek az érintettek.

Beérkező megrendelések feldolgozása

Manapság a boltokban már nemcsak személyesen, hanem telefonon vagy épp az online felületeket használva is lehet vásárolni. Ez esetben pedig szükség van valakire, aki fogadja a hívásokat és az e-maileket, rögzíti a rendeléseket, valamint adott esetben válaszol a vásárlók kérdéseire.

Ezeket a feladatokat is a kereskedelmi ügyintéző látja el, aki gondoskodik a megrendelések feldolgozásáról, nyilvántartásáról, nyomon követéséről, és azok teljesítéséről. Ha bárhol elakad a folyamat, akkor ő az, aki felveszi az illetékessel a kapcsolatot, és a legjobb tudása szerint a lehető legrövidebb idő alatt megoldja a helyzetet.

Logisztikai feladatok

Egy kereskedelmi egységben az áruk folyamatosan beérkeznek, majd pedig elszállítják ezeket, mert felkerülnek a bolt polcaira, vagy azért, mert megvásárolják őket. A termékek “útját” is nyomon kell követni onnantól, hogy a beszállítóktól az áruház raktárába kerülnek egészen odáig, hogy kikerülnek onnan.

Sok helyen a kereskedelmi ügyintéző felel azért is, hogy a raktározási és anyagmozgatási tevékenységek probléma nélkül történjenek.

Látható tehát, hogy nagyon változatos és izgalmas feladatai vannak, aminek köszönhetően ebben a munkakörben biztosan nem fogunk unatkozni. Amellett, hogy folyamatosan kapcsolatot kell tartanunk az emberekkel, a beérkező megrendeléseket, illetve a logisztikával kapcsolatos feladatokat is mi végezzük el.

Ajánlatok