accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen fenőeszközök léteznek a borotvakésekhez?

utazomajom /

Ha borotvakést használsz, akkor törvényszerű, hogy időközönként elő kell kerülnie a hozzá illő fenőeszköznek is. Ellenkező esetben a borotvakés nem lesz elég éles, ami számos veszélyt rejt magában a borotválkozás során.

Milyen fenőeszközök vannak borotvakésekhez?

Sokan első hallásra idegenkednek a borotvakés és a fenőeszközök használatától, mert kényelmetlennek és veszélyesnek gondolják. Tartanak attól, hogy megvágják magukat, ami ugyan előfordulhat, de kis gyakorlással és némi odafigyeléssel ez idővel minimálisra csökkenthető.

Az Extrametál.hu minőségi borotvakései és fenőeszközei megteremtik a számodra is a biztonságos borotválkozás alapjait. Használatukkal te is megtapasztalhatod majd a hagyományosnak mondható arcszőrzet-eltávolítás pozitívumait.

Milyen előnyei vannak a borotvakés és a fenőeszközök használatának?

A borotvakés és a fenőeszközök használata olyan előnyöket tartogat, amelyeket neked is mérlegelned kell, amikor a borotválkozás mikéntjét latolgatod. Ilyen előny az:

  • Alaposság – ezzel a módszerrel érhető el a legsimább eredmény. Egy fenőeszközzel jól megélezett késnél ugyanis semmi nem lehet élesebb. Szabadon kísérletezhetsz a szögekkel, amelyeket a szőrnövekedés irányához és az arcod formájához igazíthatsz.
  • Irritációmentesség – nem okoz a bőrön irritációt, lévén, hogy nem kell és nem is lehet a sérülés veszélye miatt erősen az archoz nyomni.
  • Gazdaságosság – ha megfelelően bánsz egy borotvakéssel, és a megfelelő módon a megfelelő fenőeszközzel – például fenőbőrrel – fened, akkor hosszú éveken, akár évtizedeken keresztül a társad lesz. Elsőre talán soknak tűnik majd az ára, de ha kiszámolod, hogy az évek során mennyi eldobható borotvát kellene használni, már nem is tűnik olyan soknak.
  • Környezetbarát megoldás – a használatával semmiféle hulladék nem keletkezik.
  • Esztétikum – szebb, mint a műanyagból készült borotvák.
  • Szertartásosság – időt és figyelmet kell szánni a vele való borotválkozásra. Nem kapkodhatsz, nem siethetsz, ezért segít nyugodtabbá válni és testileg-lelkileg kisimultan kezdeni a napot.

A borotvakés fenőeszközei

Honnan tudhatod, hogy nem elég éles a borotvakésed? Onnan, hogy borotválkozás közben húz, akad, esetleg elpattog a borostán, a szőrzetet nem vágja, az arcodat viszont annál inkább. A borotvakések túlnyomó részben szénacél penge jól fenhető és kiváló éltartó tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel a megfelelő borotválkozási élményhez megfelelően éles kés szükséges, ezért minden használat előtt fenni kell, amit ajánlatos bőrszíjon (fenőszíj, fenőbőr) elvégezni. Ehhez megfelelő egy natúr, kezeletlen bőrszíj is, de van, aki pasztával is kezeli.

Élezéshez a fenéssel ellentétben már kövekre lesz szükséged, amihez alkalmazhatsz speciális kősort (a konyhakésekhez készült kövek erre nem alkalmasak). Mivel a szénacél pengék oxidálódhatnak a levegő hatására, ezért fontos, hogy a késeket mindig száraz helyen tárold.

Borotválkozz te is borotvakéssel, és használd hozzá a megfelelő fenőeszközöket!

Ajánlatok