accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen fotóból készülhet vászonkép?

utazomajom /

Fényképeink eszmei értéket képviselnek, érdemes megőrizni őket az utókornak, mindenki vigyáz rájuk. A vászonkép olyan megoldás lehet, amivel a felbecsülhetetlen családi emlékek hosszú időn át megmaradhatnak.

A következőkben azt nézzük át, hogy milyen képekből lehet jó vászonképet készíteni. Ebben pedig a vászonképgyártás egyik fontos szereplőjének, a vaszonkep.hu-nak a cikke lesz segítségünkre.

Hogyan tudunk javítani a családi fotókon?

Tény, hogy kültéren készült képek esetében sokkal könnyebb dolguk van a szakembereknek, mint a beltéren készültek esetében. Azoknál sokkal több utómunkára van szükség, hogy szép vászonkép legyen a végeredmény, hiszen a fényviszonyok se mindig tökéletesek. Sok esetben el kell homályosítani a háttérben szereplő tárgyakat, hogy a család éles legyen. Néha a legegyszerűbb megoldás, ha fekete-fehér képet készítünk, azzal biztosan jól látszik, aminek látszódnia kell.

Mekkora a jó vászonképhez való fotó felbontása?

Ahhoz, hogy szép, éles képet kapjunk, nem mindegy, hogy mekkora az alapanyag felbontása. A szakemberek általában úgy számolnak, hogy 30 cm-re jut 1000 pixel, ezzel a számolással biztos nem lövünk mellé. Ezzel egy 2000 x 1000 pixeles képből egy 60 x 30 cm-es vászonkép készülhet.

Emellett azért azt is érdemes hozzátenni, hogy vannak olyan képek, amiket nagyon könnyen és szépen lehet nagyítani, illetve vannak olyanok, amiket egyáltalán nem lehet nagyítani. Ha nem vagytok biztosak benne, hogy mennyire jó a minőség, akkor kérjetek segítséget a szakemberektől.

A vászon

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a vászon textúrája mennyire befolyásolja a kép minőségét. A vászon felülete meglepő módon nem befolyásolja a fotó minőségét, gyakorlatilag fényképminőséget kapunk végeredménynek.

Régi képek

A régi családi képekből is lehet vászonképet készíteni. Ezekről elmondható, hogy az esetek többségében a tulajdonosok nem a minőségre, hanem az eszmei értékre kíváncsiak, a képminőség csak másodlagos. A régi családi képek többségét annyira fel lehet javítani, hogy viszonylag élvezhető végeredményt kapjunk, de azt sajnos be kell látni, hogy nem ezek lesznek a legélesebb képeink.

Telefonos fotók

A mobillal készült képek esetében egyre könnyebb dolga van a szakembereknek, hiszen ahogy jönnek ki az új készülékek, egyre jobb felbontású képeket lehet készíteni. Ma már a középkategóriás telefonok is olyan minőséget adnak, hogy nagyon szép vászonkép készíthető belőlük.

Vannak olyan esetek, amikor viszont rontunk a képminőségen, ilyen az, amikor nem használunk vakut, pedig kéne. A szelfikamera pedig szuper találmány, csak nem egy vászonképhez, hiszen a kamera felbontása sokkal kisebb, mint az elsődleges kameráé.

A legjobb vászonkép-alapanyag a fotóstúdióban, fotós által készített családi fotó, de sok esetben az olyan profik, mint a vaszonkep.hu csapata, tudnak javítani a minőségen, szóval bátran ugorjunk neki a képek kiválogatásának.

Ajánlatok