accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen hajvasalót válasszunk?

utazomajom /

Nehéz lépést tartani a hajformázó készülékek egyre növekvő kínálatával, hiszen napról napra jelennek meg modernebb, több funkcióval ellátott típusok. Cikkünkben bemutatjuk, melyek a legnépszerűbb hajvasaló típusok napjainkban, illetve hogy kinek melyiket érdemes választani. 

Ezt tudja egy “klasszikus” hajvasaló

Hagyományos hajvasalónak nevezünk minden olyan hajegyenesítésre alkalmas hajformázó gépet, ami tulajdonképpen nem rendelkezik más, extra funkcióval. Megfigyelhető, hogy rendkívül nagy eltérések vannak az ilyen eszközök között az árakat tekintve, így laikusként nem könnyű eldönteni, hogy melyiket is érdemes beszerezni. 

Bármelyik típus megvásárlása mellett is döntünk, figyeljünk oda a hajformázás közbeni hővédelemre. A Joli Fodrászkellék Black Professional termékei között olyan hővédő spray-t is találhatunk, amely segít megóvni a hajszálakat a hajvasaló okozta károktól, úgy, hogy egyfajta hőpajzsot képez rajtuk. 

Ezt persze azzal is támogathatjuk, ha minél alacsonyabb hőfokon végezzük el az egyenesítést. Célszerű mindig olyan hajvasalót választani, amin van lehetőség a hőfok szabályozására. Sok hajformázó még manapság is 230 fokon működik, ez a hőmérséklet azonban rendkívül káros a hajnak, főleg rendszeres alkalmazás esetén. 

Gőzölős hajvasalók nehezen kezelhető frizurához

Aki követi a szépségipari újdonságokat, az bizonyára hallott már az úgynevezett gőzölős hajformázókról. Az ilyen termékek főleg azoknak a vásárlóknak lettek kifejlesztve, akik vastag szálú, nehezen kezelhető frizurával rendelkeznek, és nem bizonyul számukra elégnek egy klasszikus vasaló. 

Ezek a készülékek általában egy kis beépített tartállyal rendelkeznek, amelybe desztillált vizet kell önteni. A haj egyenesítése ezt követően pedig a gőz erejével történik. Érdemes lehet kipróbálnia ezt a hajvasalót mindenkinek, aki eddig nem tudta kihozni makacs frizurájából a maximumot. 

A készülék hátrányának számít viszont, hogy nem multifunkciós, tehát nem fogunk tudni hullámokat készíteni a segítségével. 

Kíméljük hajunkat ionos hajvasalóval

Bár az első hajvasalók kifejezetten magas hőmérsékleten működtek, napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik a haj megóvására, és ebből a célból újabb technológiák is születtek. Egy ionos hajvasaló beszerzése remek választás lehet azoknak, akik szeretnék minél inkább kímélni a frizurájukat. Ha tehát érzékeny, töredezésre hajlamos hajjal rendelkezünk, illetve viszonylag gyakran vasaljuk a hajunkat, az ionos technológia alkalmazása nagyban javíthat hajszálaink minőségén. 

Ezt viszont sajnos meg kell fizetni, így az ionos hajvasalók egyértelmű hátránya a viszonylag magas árfekvésük lehet. Hosszú távon azonban megéri a befektetés, főleg, ha minőségbeli változás a célunk. 

Egy jó hajvasaló segítségével könnyen szelídíthetjük hullámos fürtjeinket egy csinos, egyenes frizurává. Mielőtt azonban nekilátunk beszerezni a készüléket, mérlegeljük hajunk igényeit, és az annak megfelelő típust keressük. 

Ajánlatok