accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Minden évben ilyenkor rózsaszínben pompázik ez a thaiföldi tó

lanymajom /

Hamarosan Thaiföldre indulsz? Még februárig meg tudod nézni a rózsaszínné változott tavat. Most eláruljuk, hogy mitől rózsaszín és hogyan juthatsz el oda te is.

Thaiföld északkeleti régiójában, Udon Thani városától nem messze találjuk a Vörös Lótusz-tengernek is nevezett tavat, ahol decembertől februáig csodálatos virágba borult lótuszokban gyönyörködhetünk.

Idén nemrég kezdett el rózsaszínbe borulni a tó, de már 15 km hosszú és 5 km széles virágszőnyeg alakult ki. A Thaiföldi Turisztikai Hivatal szerint a reggel 6 és dél közötti időszakban a legszebbek a virágok, úgyhogy ekkorra érdemes időzíteni az érkezést. A tavon lehetőség van hajókázni is, így még közelebbről megcsodálhatjuk a lótusz virágzást.

A környéket azért is ajánlott felkeresni, mivel erre fele nagyon kevés turista jár, így bepillantást kaphatsz az igazi Thaiföldbe is. A Vörös Lótusz-tó mellett erre fele 5000 éves bronz kori leleteket is megtekinthetsz az UNESCO listára is felkerült Ban Chiangban.

A tavat vonattal, busszal és belföldi fapados repülőjárattal is megközelítheted. Ha Air Asia-val utazol, akkor a fél napos hajókirándulást fél áron kaphatod meg, csak be kell mutatnod a beszállókártyádat. A legközelebbi vonatállomás neve Kumphawapi.Borítókép: innen
Forrás: innen

Ajánlatok