accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mire jó a harántlepedő?

utazomajom /

A házi betegápolásban régóta elterjedt eszközök a különféle vízhatlan lepedők. Ezek legfőbb funkciója, hogy biztos védelmet nyújtsanak az alattuk lévő ágymatracnak a nedvességtől. Ezek a gyógyászati termékek számtalan méretben és többfajta alapanyagból készülnek, hogy az eltérő igényeket a legjobban ki tudják szolgálni.

Mit nevezünk harántlepedőnek?

Általánosságban elmondható, hogy az Értéksziget webáruházának választékában több méretben találhatunk vízhatlan lepedőket, nincs ez másként a harántlepedők esetében sem.

A harántlepedő egy olyan speciális lepedőfajta, ami nem borítja be teljes felületén az alatta lévő matracot, hanem azon haránt irányban, deréktájon kerül felhelyezésre.

A fentiekből az is következik, hogy a hagyományos lepedőkkel szemben, a harántlepedő nincsen olyan stabil módon a matrachoz vagy az ágyhoz rögzítve, mint a többi ilyen típusú termék. Sem rögzítő gumifül, sem körgumis szegés nincs rajtuk.

Milyen anyagból készülnek ezek a termékek?

A harántlepedők kétrétegű kialakítással rendelkeznek. Az alsó réteg egy olyan speciális PVC alapú anyagból készül, ami teljesen vízhatlan felületet biztosít, de fordított irányban a vízpárát átengedi.

Ez a kialakítás nem engedi át a folyadékokat és a szennyező anyagokat és ezzel megvédi a matracot. A testtel érintkező felső réteg pedig jó nedvszívó képességgel rendelkező frottírból készül, ami teljesen antiallergén.

Tapintását tekintve lágy és puha, ami télen meleg, nyáron hűs érzetet közvetít az emberi test felé.

Kinek ajánlható?

A harántlepedő használható a kórházi fekvőbeteg ellátásban, az otthoni beteg- és idősgondozásban, de akár szállodákban, panziókban is. Mivel nem az ágy teljes felületét fedi le, elsősorban enyhe inkontinencia esetén, valamint gyermekeknél a szobatisztaságra szoktatás időszakában biztosít megfelelő védelmet az ágymatrac számára.

Nem mellékes szempont az sem, hogy a gyermekeknél a lepedő tapintása olyan kellemes, és kifejezetten komfortos környezetet teremtsen, ami a nyugodt, felriadások nélküli éjszakák egyik alapvető feltétele.

Ezeknek a termékeknek a legnagyobb előnyük, hogy komfortosabb érzést biztosítanak a gyermekeknek és az idős betegeknek, és ezzel az ápolószemélyzet vagy családtag dolgát is megkönnyítik.

Mellettük szól még, hogy a jó minőségű (pl.: Sabata) harántlepedők hosszú élettartamú termékek. 95 Celsius-fokon moshatóak, de magasabb hőfokon akár sterilizálhatóak is. Háztartási mosógépben is kimoshatjuk őket, vasalást ellenben egyáltalán nem igényelnek, és szárítógéppel is száríthatóak. Amennyiben hagyományos módon szárítjuk, abban az esetben is rövid idő alatt teljesen megszáradnak.

Az Értéksziget webáruházában jelenleg 3 méretben kínálnak ilyen termékeket. 120 cm x 100 cm, 140 cm x 100 cm és 140 cm x 200 cm méretekben is vásárolhatunk kiváló minőségű harántlepedőket.

Ajánlatok