accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mire kell figyelni sövénynyíró vásárlásakor?

utazomajom /

Amikor sövénynyírót választunk, számos szempontot figyelembe kell venni, hiszen hosszú éveken át helyt kell állnia a kiválasztott eszköznek. Milyen magasságú sövény nyírásához van szükség az eszközre? Hogyan fogjuk formázni a sövényt? Milyen típusok kaphatóak? Mikor érdemes akkumulátoros változatot beszerezni? Cikkünkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.

Jelenleg három típusát ismerjük a sövénynyíróknak: a magassági, valamint az egyoldalas és a kétoldalas változatot. Minden esetben olyat modellt kell választani, mely tökéletesen megfelel a kertészeti igényeknek. Továbbá megbízható minőséget képvisel és hosszú éveken át megállja a helyét. Érdemes megnézni a Husqvarna oldalán található sövénynyíró kínálatot!

Melyik típusú változat milyen feladatra ideális?

A továbbiakban nézzük meg, hogy melyik típusú változat milyen feladatra ideális. A kétoldalas sövénynyíró kiváló választás, ha mellmagasságig érő növényzet nyírása a feladat, továbbá a formázás. Erre a típusra hátsó markolat is szerelhető, mely rugalmas és ergonómiailag tökéletes kialakítást eredményez.

Az egyoldalas típusokat inkább nagyobb területek esetén érdemes választani, leginkább az egyenes szakaszokhoz ideálisak. A hosszabb késnek köszönhetően egy mozdulattal is lehet nagyobb területet lenyírni, anélkül, hogy az eszköz túl nehézzé válna.

Az eszköz munkavégzés közben is egyensúlyban marad

A magassági típusokkal messzire el lehet érni. Ezek a sövénynyírók alacsony és magas sövények, illetve aljnövényzet esetében is kiválóan használhatóak vágásra. A magassági sövénynyíró nevéből is adódik, hogy magasabb sövényeket is kényelmesen el lehet érni, így a nyíráshoz nincs szükség létrára.

Ráadásul ezek a változatok állítható vágófejjel rendelkeznek, így gyorsabban lehet velük haladni, továbbá az alacsony és a magas sövények is kényelmesen elérhetőek. Mindemellett fontos megemlíteni, hogy ezeknél a változatoknál a vágófej ellensúlyaként szolgál a motor, így az eszköz munkavégzés közben is egyensúlyban marad.

Minden helyzetben jó választásnak bizonyulnak az akkumulátoros termékek

Ha a típust sikerült kiválasztani, akkor érdemes arra is figyelni, hogy a kiválasztott sövénynyíró akkumulátoros legyen. Ezek a modern változatok erősek és csendesek, valamint szinte rezgésmentesek. Továbbá egy átlagos akkumulátor feltöltése körülbelül 30-50 percet vesz csupán igénybe. 

Néhány plusz akkumulátor beszerzésével akár egy teljes napot is végigdolgozhatnak ezek az eszközök. Különösen jó választásnak bizonyulnak az akkumulátoros termékek olyan területek esetén, ahol tiltott a magas zajszint. Például kórházak vagy idős otthonok környékén. Mindemellett hasznos, ha a kiválasztott sövénynyíró rezgéscsillapító és kibocsátásszabályozó rendszerrel, illetve az elvégzendő feladathoz ideális hosszúságú vágórúddal rendelkezik.

Ajánlatok