accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Miről árulkodik a kutya széklete?

utazomajom /

Ahhoz, hogy a kutyád erős és egészséges legyen, fontos, hogy mindig szem előtt tartsd, és bár nem a leggusztusosabb feladat, de ebbe beletartozik az is, hogy rendszeresen rápillantasz a székletére. Ez ugyanis rendkívül sokat elárul az emésztőrendszere állapotáról, és arról, ha nem a táplálkozási igényeinek megfelelően eteted.

Ha a kutya túl sokat kakil

A leggyakoribb oka annak, hogy egy eb óriási, bűzös kupacokat hagy maga után, akár naponta háromszor is, hogy olyan tápot kap, amelyben túl sok a szénhidrát. A legtöbb kereskedelemben kapható táp szénhidráttartalma ugyanis jócskán 50% felett van.

Ez a mennyiség viszont teljesen felesleges egy főleg állati fehérjén és zsíron élő, alapvetően ragadozó számára. Csupán az érhető el vele, hogy a kutya előbb utóbb meghízik, illetve az udvarod tele lesz nagy kupac kutyakakikkal.

Ezért is érdemes áttérni a BARFSHOP.hu komplett barf menüire, amelyeknek a nagy részét a fehérjében, zsírokban és vitaminokban gazdag húsok és belsőségek alkotják, így ezeknek majdnem minden eleme hasznosul. De nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy egyáltalán nem tartalmaznak gyorsan felszívódó szénhidrátokat, és megközelíthetőleg 25%-uk rost.

A BARF-os étrenddel negyedannyi a széklet

A BARF-os étrend olyannyira jól hasznosul, hogy a gazdik, akik a tápról álltak át erre a fajta táplálkozásra, meglepődve tapasztalták, hogy a kutyáik közel negyedannyit kakilnak, mint korábban.

Arról nem is beszélve, hogy a kaki kupacok is keményebbek voltak, sőt, a szagukat is alig lehetett érezni. Véleményünk szerint ez már elég nyomós indokot ad arra, hogy igenis érdemes a BARF-ozást választani. De az is emellett az étrend mellett szól, hogy egy kis utánaolvasás után pofonegyszerű elkezdeni.

Mit érdemes figyelni még a kutya székletének vizsgálata során!

Amikor jobban szemügyre veszed kutyusod végtermékét, az ürítés gyakorisága mellett érdemes még megfigyelni a széklet halmazállapotát, szagát és színét is. Továbbá azt, hogy tartalmaz-e megemésztetlen ételt, esetleg vért, illetve nyálkát.

Ezeknek a problémáknak a hátterében ugyanis komolyabb betegség is állhat. A véres széklet például jelenthet fekélyt, daganatot, belső sérülést, idegen test jelenlétét vagy vérzéses bélgyulladást is, amely gyorsan akár életveszélyes állapotot is okozhat. Ha ilyet tapasztalsz, akkor azonnal menj orvoshoz a kedvenceddel!

A nyálkás, híg és egyben szürkés színű széklet pedig arra utalhat, hogy a kutya túl magas zsírtartalmú eledelt kapott. Ebben az esetben fontos, hogy mindenképpen csökkentsd a zsírtartalmat! Ha ugyanis ez nem történik meg, akkor az hosszú távon hasnyálmirigy-problémákat okozhat.

Te ismered legjobban a kedvencedet. Tisztában vagy a viselkedésével, a szokásaival, a kedvenc eledelével, és természetesen a kakijával is. Fontos tehát, hogy figyelj oda, és ha a megszokottól eltérő dolog történik, akkor ne félj utánajárni, és szakembertől kérdezni!

Ajánlatok