accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Momondo repülőjegy kereső oldal használata – ezekre figyelj!

utazomajom /

Ha találkoztál már az utazási ötleteinkkel, biztosan belefutottál a Momondo repjegykereső oldalba is. Most elolvashatod, hogyan érdemes használni, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

Mi az a Momondo?

Egy olyan weboldal, ami repülőjegyek árait hasonlítja össze. Működési elve hasonló, mint a magyar árukereső oldalaké: tudod, hogy szeretnél egy Samsung Galaxy S9 készüléket vásárolni a lehető legolcsóbban. Beírod a keresőbe és megmutatja, hogy melyik üzletben juthatsz hozzá a legkedvezőbb áron. Miért fantasztikus ez a lehetőség? Nem kell több száz légitársaság, utazási iroda kínálatát átnézned, csupán egyetlen kereséssel letudhatod a piszkos munkát.

Repülőjegyek esetében két fontos paramétert kell tudnod: mikor és hova szeretnél utazni. Az ajánlat oldalán feltüntetjük a repülőjegy pillanatnyi árát, utazás dátumát, az útvonalat és a légitársaságot is. Az ár a szabad helyek függvényében dinamikusan változhat, mindig a kiíráskor aktuális összeget tüntetjük fel.

A FOGLALÁS gombra kattintva a momondo oldalára jutsz. Az összesítő oldalon nem csak a példában szereplő légitársaság járatait jeleníti meg a kereső, hanem az összes lehetőséget ami a paramétereknek megfelel. Az esetek többségében a legolcsóbb (Cheapest) rendezést kell figyelned. Lehet, hogy a nagyon hosszú átszállás miatt nem éri meg ezt választani, ilyenkor lentebb görgetve növekvő árak mellett kiválaszthatod a számodra legjobb járatot. Figyelj arra is, hogy néhány font eltéréssel már jelentősen kedvezőbb ajánlatokat is találhatsz, tehát mindig görgess lentebb!

A példa esetében 489 GPB összegű jegyet kínál az Iberia egy átszállással (1 stop), odafelé 15 óra 25 perc, visszafelé 18 óra 45 perces teljes menetidővel. Ha az ajánlatba kattintasz, akkor egy összegzést találsz az utazásodról.

Jól látható, hogy csupán 1 óra 21 perces átszállási időd van Madridban. Le merd foglalni? Mi van, ha nem éred el? Mivel egy repülőjegyen lesz a foglalásod, (értsd: nem külön vetted Madridig, majd onnan Panamáig) ezért a légitársaság, jelen esetben az Iberia felelőssége, hogy elérd a járatod. Különböző szabályok alapján a rendszer kiszámolja a lehető legrövidebb átszállási időt a járatpárok között adott repülőtérre vonatkozóan, és ha ez idő felett lesz a transzfered, akkor megvásárolhatod a repülőjegyet. Különben fel sem ajánlja a rendszer.

Oké, hogy az Iberia felelőssége, de késett a gép és nem értem el. – teheted fel a kérdést. Ilyenkor a légitársaság díjmentesen átfoglal a következő járatra, és ha a végső úti célod az eredeti időponthoz képest 3 órával később éred el, akkor ebben az esetben 600€ kártérítésre is jogosult vagy. A légi utasok jogairól, kártérítésről itt írtunk részletesen. Jól hangzik, ugye? Legalábbis biztosan nem hangzik rosszul, hacsak nem egy halaszthatatlan konferenciáról vagy egy esküvőről késel le.

A momondon foglalhatok repülőjegyet? Biztonságos?

Nem és igen. A momondo nem egy repjegyfoglaló, hanem repjegykereső oldal. Ahogy az árukereső oldalakon sem tudsz xboxot venni, úgy itt sem tudsz a repülőjegyért fizetni. Ezért aztán választanod kell a momondo által felkínált oldalak közül, hogy hol szeretnéd megvásárolni a repülőjegyed.

A Fares tabot kiválasztva láthatod, hogy ugyanazt a repülőjegyet a különböző oldalak mennyiért adják. Fontos, hogy ugyanarról a jegyről van szó. Tehát mintha ugyanazért a hűtőért az egyik helyen 100.000 forintot, a másik helyen pedig csak 90.000 forintot kérnének. Nyilván, mivel tökéletesen ugyanarról van szó, az olcsóbbat célszerű választani. De nem minden esetben.

Jelenleg szerencsénk van, hiszen pont az adott légitársaság, az Iberia kínálja a legolcsóbban a saját repülőjegyét. Meglepően hangozhat, de ez a ritkább eset. Sokkal több alkalommal fogsz találkozni azzal, hogy az opodo, edreams, vagy egyéb OTA-knál kapod a legalacsonyabb árat. Elsődleges szabály, hogy mindig a légitársaság saját oldalán vásárold meg a repülőjegyet, kivéve, ha jelentősen olcsóbban tudod megvenni egyéb szolgáltatónál. Ennek az oka, hogy ha bármilyen problémád lesz a jeggyel, módosítani szeretnéd, törölni, vagy csak egyszerűen késik a járat a legpontosabb, legegyszerűbb, legkényelmesebb mindig közvetlenül a légitársasághoz fordulni. És itt jön képbe a biztonság és a megbízhatóság kérdése. A momondo biztonságos, de rajtad áll a felelősség, hogy hol foglalsz a momondon keresztül. Mielőtt teljesen ismeretlen, nemzetközi hálózattal nem rendelkező, harmadik országbeli ügyfélszolgálattal üzemelő szolgáltatónál vásárolsz, nézd meg a véleményeket róla. Az expedia, ebookers és évtizedek óta működő sikeres társai ugyanolyan jók, mint az Iberia. Ha ismeretlen oldalon foglalsz, ők is befoglalják neked a repülőjegyet, ettől nem kell félned. Nem fogják ellopni a kártyaadataid sem, viszont ha éppen felcserélted a neveket, vagy szeretnél egy nagyobb poggyászt, akkor az nem fog olyan egyszerűen menni.

Továbbá azért is előnyös a légitársaság saját oldalán foglalni, mert az egyéb szolgáltatásokhoz az esetek túlnyomó többségében az ő oldalukon keresztül juthatsz a legolcsóbban.

Meglepetések elkerülése

A legnagyobb meglepetés akkor ér, amikor a fizetési oldalon a kártya kiválasztása után még súlyos ezreket számol fel az adott foglalási oldal. Ezt a meglepetést elkerülheted, ha a “Payment method”-nál megadod, hogy milyen bankkártyával fogsz fizetni. Ha van több kártyád, érdemes kipróbálni, hogy melyikkel a legkedvezőbbek a feltételek.

Kényelmi szolgáltatások

Lehetőséged van a bal oldalt található “Price Alert” segítségével árfigyelőt beállítani. Az adott kiválasztott repülőjegy árának változásakor azonnal email értesítést kapsz az általad megadott címre, így nem kell folyamatosan az oldalon lógnod, hogy vajon fentebb ment-e a kiszemelt jegy ára.

Lehetőséged van szűrni utazási idő, átszállások száma, repülőtér, légitársaság, légi-szövetség, foglalási osztály, géptípus szerint is.

Ajánlatok