accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így kerülheted ki a poggyászfeladással járó sorban állást!

Katya /

Az elmúlt hetekben szinte napi szinten olvashatók hírek hosszú sorokról, több órás várakozásról a reptereken, emiatt lekésett járatokról, valamint járattörlésekről, késéssel induló gépekről. A járvány után ismét rengetegen indultak útnak, azonban a repterek és légitársaságok nem tudták olyan gyorsan lekövetni a változásokat, Európa szerte hatalmas a munkaerőhiány, emiatt akadozik gyakran a földi kiszolgálás is és találkozhatunk a reptereken hatalmas sorokkal. Bár a Budapest Airport közleménye szerint rövid távú járatok esetén továbbra is elegendő 2, tengerentúli járatok esetén pedig 3 órával korábban megérkezni a repülőtérre, de csökkenthetjük a várakozási időt a poggyászfeladó automata használatával is. Ha pedig ezt az utat választjuk, sokkal kényelmesebb és egyszerűbb lesz a nyaralás kezdete.

Kerüld el a sorban állást!

Az utasfelvételi sorokat könnyen elkerülheted, ha az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert használod. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egyre több légitársaság utasai élhetnek ezzel a funkcióval. Jelenleg a repülőtér egyik legnagyobb forgalmát bonyolító Wizz Air (bizonyos járatoknál), az Air France/KLM, az Aegean és a Norwegian utasai élvezhetik ennek előnyeit, de hamarosan több légitársaság utasai is használhatják az automatákat. Az önkiszolgáló poggyászfeladó pultokat az A2 Terminál utasfelvételi csarnokában találod, illetve a bejárat előtt is elérhető egy tagomat pult. A 2B Terminál utasfelvételi csarnokában is feladhatod így a csomagodat, valamint a bejárat előtt itt is található egy tagomat.

Hogyan adhatom fel a csomagomat?

A tagomat automatáknál tudod kinyomtatni a poggyászcímkét, míg a bagomatnál a csomagodat tudod feladni. Nagyon egyszerűen használható mindkettő. A tagomatnál csak be kell olvasni a beszállókártyát, válaszolni a biztonsági kérdésekre, kinyomtatni a csomagcímként és felragasztani a bőröndre a csomagazonosító vonalkódot. Természetesen az automatizált csomagfeladásnál ugyanúgy érvényesek az általános csomagfeladási szabályok, tehát ugyanúgy ügyelned kell a poggyász súlyára és továbbra sem kerülhetnek a feladott csomagba veszélyes tárgyak.

Ha megvagy a nyomtatással, irány a bagomat automata! Az automatizált feladó pultnál be kell olvasnod a poggyászcímkét és a beszállókártyát és már mehet is a csomag a szalagra. Az automaták nagyon könnyedén használhatók és tényleg rengeteg időt spórolhatunk a használatukkal, de természetesen kérdés esetén a reptéren információs munkatársak is segítenek az automata csomagfeladásban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=o_fPADCswpo&feature=emb_title

Mikor érdemes használni a poggyászfeladó automatát?

Röviden: bármikor, ha nem akarsz sorban állni. Alapvetően pedig minden repülőtéren vannak forgalmasabb időszakok, Budapesten ez jellemzően a kora reggeli, a déli, illetve az esti/késő esti órákat jelenti, amikor több járat indul, ezért nagyobb sorok alakulhatnak ki (a járatok indulásáról a www.bud.hu-n tájékozódhatsz). Így ha ezekben az időszakokban utazol, akkor különösen leegyszerűsítheti az indulást a poggyászfeladó automata használata.

Utazómajom-tipp: már Budapest belvárosában, a Kálvin téren is kinyomtathatod a poggyászcímként, így a repülőtéren már csak a csomagfeladás lesz hátra, azaz rögvest a bagomat automata felé veheted az irányt.

Szponzorált tartalom

 

Ajánlatok