accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nedves falak helyreállítása látványos végeredménnyel

utazomajom /

Családi házak felújítása esetén egyre nagyobb igény merül fel a nedves és sóterhelt épületek javítására. Ezek szárító- és felújítóvakolatok segítségével állíthatóak helyre, a végeredmény pedig rendkívül látványos. Lássuk, mit érdemes tudni erről a módszerről!

A víz és só okozta káros hatások

A talajban lévő nedvesség beszivárgása az épület szerkezetébe, valamint a magával hordott só igencsak sokat ronthat egy ház állapotán. Emellett az olyan épületek esetében, amelyek nem lettek ellátva megfelelő vízszigeteléssel, nem megfelelő a csapadékelvezetés, vagy belülről vizesednek, szintén tapasztalhatunk problémákat. 

A Cemix felújítóvakolatainak segítségével új köntösben tudhatod családi házad a nagyszerű szakértelemnek köszönhetően! A nedves és sóterhelt épületek helyreállítása során elengedhetetlen a maximális hozzáértés, illetve különleges anyagokra is szükség lesz. 

A szárító- és felújítóvakolatok használatával csökkenthetőek a nedvesség okozta problémák, a hőszigetelés romlása, a leváló vakolat, a páralecsapódás, valamint a penészgombák kialakulása. Az Eurosannak keresztelt vakolatrendszer segítségével régi építésű épületekből is modern, esztétikus és élhető lakókörnyezet alakítható ki.

A különleges felújítóvakolat előnyei

Az Eurosan vakolatok számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, melyek sok esetben lekörözik a hagyományos vakolatokat. Használatuk során és azt követően nem tapasztalhatunk penészt, vízfoltokat vagy sókivirágzást, valamint a vakolat sem károsodik. Ez annak köszönhető, hogy a szárítóvakolat segíti a falszerkezet kipárolgását, elvezeti a vízet a falszerkezetből.

A különleges vakolatok használata csökkenti vagy akár megszünteti a penészképződést, így a jobb levegőminőség egészségesebb környezetet biztosít.

Tanácsok a felújításhoz

A felületkialakítás során érdemes olyan festéket alkalmazni, ami jó páraáteresztő képességgel rendelkezik. Lehetőleg kerüljük a gipsz anyag vezetékek rögzítésére, fal glettelésére való használatát.

Az élettér kialakításánál ügyeljünk arra, hogy ne helyezzünk bútorokat közvetlenül a fal mellé. Ez ugyanis megakadályozhatja a levegő természetes cirkulációját, amely foltosodást eredményezhet. 

Lehetőleg ne takarjuk a falfelületet textillel, és burkolást se alkalmazzunk csempe vagy lambéria formájában, hasonló okok miatt. Emellett ügyeljünk a rendszeres szellőztetésre is. Légkondicionáló berendezést pedig kizárólag azután használjunk, hogy a szárítóvakolat teljesen megkötött.

Látogass el a Cemix weboldalára, és nézz körül a kiváló minőségű építőipari termékek széles választékában! Gondoskodj a megbízható és tartós alapanyagok beszerzéséről, hogy felújítási, átépítési munkálataidhoz a lehető legjobb eszközökkel láthass neki!

Ajánlatok