Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Nem akarsz unatkozni repülés közben? Utazz ezekkel a légitársaságokkal!

2019. január 07. hétfő, 07:30 - Medvemaki
Légitársaság Emirates Qatar Airways TOP10 Hírek

Ahogyan egyre fontosabbá válik napjainkban, hogy folyamatosan elérhetőek legyünk, valamint mi is bármikor elérhessünk másokat, az az igény is egyre nagyobb, hogy repülés közben se kelljen erről lemondanunk.

Egy indonéz utazási oldal, a Traveloka összegyűjtötte a világ leg tech-barátabb légitársaságait. Figyelembe vették, hogy az adott cég biztosít-e wifit a járatain, vannak-e konnektorok, lehet-e élő tévéadásokat nézni, rendelkezésre áll-e fedélzeti szórakoztató rendszer, illetve lehetséges-e repülés közben telefonálni és sms-t küldeni. Azaz: melyek azok a légitársaságok, amelyek gépein repülés közben is kapcsolatban maradhatunk a külvilággal.

Az, hogy folyamatosan online-ok vagyunk, mára már az utazás fontos részévé vált – már elmúltak azok az idők, amikor papírtérképekkel vágunk neki külföldi utaknak. Napjainkban az okostelefonok, a laptopok és a tabletek egyaránt jelentős szerepet játszanak abban, hogy eljuttassanak minket A-ból B-be – hívta fel a figyelmet Caesar Indra, a Traveloka üzletfejlesztési alelnöke. Hozzátette: nem alaptalan azt feltételezni, hogy a legjobb hírnévnek örvendő vagy a legdrágább jegyeket árusító légitársaságok nyújtják a legjobb repülés közbeni szórakozást és wifit is kínálnak, a kutatásunk azonban azt bizonyítja, hogy ez mégsem mindig így van. Valójában vannak olyan fapados légitársaságok is, akik mindent megtesznek azért, hogy utasaik megbízható kapcsolatot élvezhessenek a gépeiken.

A verseny győztese a Qatar Airways lett, akik tavaly áprilisban indították el a Super Wi-fi névre hallgató promóciót, amelynek keretében szélessávú internetkapcsolatot biztosítanak a repülés teljes ideje alatt. A belföldi járatokat is üzemeltető légitársaságok között a Delta Air Lines szerepelt a legjobban, ugyanis ingyenes WhatsApp, Facebook és iMessage üzenetküldést tesznek lehetővé a járataikon, 16 dollárért pedig egész napos wifi szolgáltatást is biztosítanak.

A Traveloka egyébként a Skytrax által a közelmúltban legjobbnak ítélt 50 légitársaság szolgáltatásait vette górcső alá. Íme a legjobb 11:

 10. Oman Air (77.4 / 100)

10. Eva Air (77.4 / 100)

9. Etihad Airways (78.6 / 100)

8. Turkish Airlines (79.6 / 100)

7. Alaska Airlines (80.1 / 100)

6. Cathay Pacific (82.0 / 100)

5. JetBlue Airways (82.4 / 100)

4. British Airways (84.9 / 100)

3. Delta Air Lines (85.7 / 100)

2. Emirates (88.4 / 100)

1. Qatar Airways (92.3 / 100)

A Ti listátokon ki lenne az első?

Forrás: Business Insider

Talán ez is érdekelhet