accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Napi tudósítás a Berlini Turisztikai Börzéről – Future Day

utazomajom /

Március 8. és 12. között kerül megrendezésre a Berlini Turisztikai Börze (ITB), amely a világ legnagyobb és legrangosabb szakmai találkozójának minősül. Száznyolcvan ország több mint tízezer kiállítója képviselteti magát az öt napos rendezvényen, beleértve a legnagyobb turisztikai vállalatokat és termékeket, továbbá itt találkozhatnak a látogatók az idegenforgalomhoz kapcsolódó legizgalmasabb újításokkal is.

A jövő napja (Future Day)

A kiállítás valamennyi napja meghatározott téma köré épül. Az első nap, amelyet Future Day-nek, azaz A jövő napjának hívnak, már 14 éve a legfontosabb az ITB Berlin programjában. Ekkor tárgyalják a globális utazáshoz és turizmushoz kapcsolódó gazdasági és társadalmi megatrendeket, valamint itt rukkolnak elő a vezető turisztikai vállalkozások legújabb vívmányaikkal. Az izgalmas eseményeken a szakma krémje jelenik meg, felsővezetők és cégtulajdonosok mutatják be fejlesztéseiket és újításaikat, legyen szó akár új, még kevésbé ismert desztinációról, vagy épp egy légitársaság egyedi fejlesztésű üléseiről.

ITB Berlin 2017 - Opening ceremony - Brigitte Zypries, Federal Minister for Economic Affairs and Energy

A rohamosan növekvő geopolitikai válság és az exponenciális technológiai fejlesztések területén a mesterséges intelligencia az idei kiállítás legfontosabb témája. Külön érdekesség, hogy minden előadás a mai napon élő közvetítések útján is elérhető lesz, így senki sem maradhat le a kiállítás legizgalmasabb pillanatairól.

Eszméletlen újdonsággal indított a QATAR

Természetesen a mai nap legnagyobb hírét ki más is tudhatná magának, ha nem az egyébként is luxus minőséget képviselő QATAR Airways. A délelőtt folyamán élőben nézhettük végig, ahogy a légitársaság vezérigazgatója, Mr. Akbar Al Baker személyesen konferálta fel a cég egyedülálló újdonságát: a luxus kényelem immáron nem csak az első osztályon utazók számára érhető el. A Business Class-on utazók is átadhatják magukat a legmagasabb szintű kényeztetésnek, köszönhetően a QATAR Qsuite üléseinek.

QATAR brand new stand ITB Berlin

A webcast segítségével mi is nyomonkövethettük, ahogy a Vezérigazgató Úr és a meghívottak végigsétálnak a szinte ágymozis nagyságú ülések között, együtt csodálkozhattunk rá a fine dining színvonalú harapnivalókra és vitathatatlanul igazat kell adnunk Mr. Baker azon megjegyzésének, miszerint ez a forradalmi újítás már a Business Class utazóközönsége számára is olyan kényelmet teremt, amely messze meghaladja a konkurencia által nyújtottakat.

Ismert és kevésbé felkapott desztinációk nyomában

Az ITB Destination Days (azaz Desztinációk Napjai) egy olyan három napos programsorozat a rendezvény keretein belül, amely már ismert, vagy épp még módjával prefereált úticélokat mutat be az oda látogatóknak. Ezen túl pedig marketing- és turisztikai vezetők kapnak szakmai támogatást ‘best practice-ek’ (legjobb gyakorlat) formájában régiójuk fellendítésének érdekében. Az első napon Szlovénia, Kína és Botswana mutatkozik be.

ITB opening ceremony_Botswana2017

Cikkünk folyamatosan frissül! Az ITB Berlin legfrissebb híreiért és újdonságaiért kövess minket!

Ajánlatok