accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nem hiába lettek rosszul az utasok a reptéri buszon, jön a megoldás!

utazomajom /

Ahogy azt korábban több hírportál lehozta, a repülőtérre közlekedő 100E buszjárat miatt rengeteg panasz érkezett. Egyrészt azért, mert az utasok nem fértek fel a csak 30 percenként közlekedő járatra, másrészt pedig azért, mert több utas egyszerűen rosszul lett a zsúfolásig tömött jármű 35 perces menetideje alatt. A járatra időnként száznál is többen szálltak fel, ráadásul csomagokkal, poggyászokkal. Mivel a repülő nem vár, a biztonsági ellenőrzésen töltött idő hossza pedig kiszámíthatatlan, érthető okokból minél előbb a reptéren szeretnének lenni az utasok.

Sokan panaszkodtak arra, hogy nem fértek már fel a járműre, ezért a következő “teltházas” busszal kellett utazniuk. A BKK engedve a nyomásnak, belvárost és a repülőteret összekötő 100E buszt 2018. május 18-tól az eddiginél lényegesen sűrűbben, 30 helyett 20 percenként közlekedteti. Emellett az utolsó járat a repülőtérről az eddiginél később, 1:20-kor, az első hajnali 100E a belvárosból korábban, 3:40-kor indul. Így a korábban vagy később érkező/induló repülőgépek utasai is kényelmesen, átszállás nélkül tehetik meg a belváros és a repülőtér közötti utat.

A buszjárat a Deák Ferenc teret és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret köti össze közvetlen járattal. A bérletet nem fogadják el, egységes 900 forintos áron utazhat mindenki. Sokan az UBER ellen is sztrájkoló taxisokat sejtették a járatok meglehetősen ritka menetrendje miatt, hiszen így könnyedén a tudatosabb turisták tudtára juthat a lehetőség, ami a fuvarok csökkenéséhez vezethet. (Mi az utazómajomnál nem sejtünk semmit.)

További fejlesztés, hogy június 16-tól éjjel-nappal jár a 200E busz, amely az éjszaka folyamán a jobb átszállási kapcsolatok érdekében a Határ út metróállomástól indul.

Ajánlatok