accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már nem kell védettségi igazolás a Horvátországba való utazáshoz

Katya /

Sokak kedvenc nyaralóhelye, a szomszédos Horvátország is megszűntette a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások nagyrészét. Nem kell oltási igazolást felmutatni a határátlépésnél, valamint intézményekben sem, a maszkviselés is csak néhány esetben marad meg.

„Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban: nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken” – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az európai uniós állampolgárok korlátozások nélkül léphetnek be Horvátországba, míg a nem uniós állampolgároknak továbbra is rendelkezniük kell védettségi igazolással, de nem kell többé megindokolniuk jövetelük célját – tette hozzá a belügyminiszter. A maszkviselés a kórházakban, valamint az egészségügyi-szociális intézményekben kötelező marad.

A korlátozások péntek éjféltől szűnnek meg. Az enyhítések mellett szintén jó hír, hogy a Flixbus június 17-től közvetlen járatokat indít Budapestről Splitbe. A buszokkal Sibenik és Zadar is átszállás nélkül elérhető lesz. A járatok pénteken és vasárnap indulnak Horvátország felé, visszafele pedig szombaton és hétfőn közlekednek majd.

Ha kedvet kaptál a horvátországi utazáshoz itt összegyűjtöttünk pár helyet a hajózás szerelmeseinek, itt pedig olyan programokról írtunk, amik a főszezonon kívül is utazásra csábítanak.

Ajánlatok