accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezzel az apró trükkel kijátszhatod a névátírás súlyos tízezreit! (clickbait)

utazomajom /

A minap az Utazómajmok világmegváltó csoportjában az egyik tagunk felhívást tett közzé, miszerint egy Tóth Gábor névre szóló repülőjegye maradt feleslegesen. Azon Tóth Gáborok jelentkezését várja, akik november 16-18 között Berlinbe szeretnének repülni, ingyen.

Akkor vetődött fel bennem, hogy a névátírás piszok drága mulatság, valahogy ki kellene játszani. A névváltoztatás díja Ryanair esetében 40.250 Ft – 54.400 Ft között járatonként és utasonként, míg Wizz Air-nél 15.000 Ft. Ez még mindig jó, hiszen legalább megteheted. Sok normál légitársaság esetében egészen egyszerűen nem engedélyezett a névváltoztatás.

Név elírás

Jó hír, hogy ha csak szimpla elírásról van szó, tegyük fel Kis-ből Ksi lett, akkor azt díjmentesen módosíthatod minden légitársaságnál. Mindösszesen legfeljebb 3 karaktert kell lehet megváltoztatni, és azt is csak egyszer. Tehát Horváth-ból nem lehet Kovács úgy, hogy minden alkalommal csak pár karaktert módosítasz. 🙁

Megoldás

A születési név megváltoztatására a magyar jogszabályok szerint van lehetőséged. Igaz, meg kell indokolni, de azt hiszem annál jobb érvet nem is lehet felhozni, minthogy csak így utazhatnál el álmaid úti céljára. A procedúrához 10.000 forint illetéket kell csak fizetned, a személyi igazolvány pedig alanyi jogon jár.

Így nem kell tovább aggódnod, ha a esetleg túl korán foglaltátok le a kedveseddel az utat és máshogy alakult az életetek. Egész egyszerűen az új párod felveszi a régi nevét és már repülhettek is!

Ezt a szösszenetet ne vegyétek komolyan, mindössze csak azt szerettem volna jelezni, hogy aránytalanul magasak a légitársaságok extra költségei.  

Ajánlatok