accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nyerj 3 napos nyaralást félpanziós ellátással Horvátországba a Falkensteiner Hotel Park Punat szállodába!

Katya /

Krk Horvátország legnagyobb szigete. A Magyarországhoz legközelebb eső szigetet a látványos Krk híd köti össze a szárazfölddel, így könnyedén megközelíthető, átérve pedig közel 200 km hosszú tengerpart, Kék zászlós strandok és hangulatos kisvárosok várnak.

Nyereményjáték a cikk végén. Nyerj utazást a családoddal a 4*-os Falkensteiner Hotel Park Punat szállodába félpanziós ellátással!

Krk

Nem lehet elmenni Krk szigetére úgy, hogy ne látogatnánk meg Krk városát, amelynek szinte minden szegletét belengi a történelem. Merülj el az óváros sikátoros utcáiban, nézd meg a katedrális harangtornyát és a Szent Quirinus bazilikát, amelynek hagyma alakú tornya szinte mindenhonnan látszik. Szintén a városképet meghatározó látnivaló a közel kétezer éves városfal, valamint a Frangepán erőd, amely 9 méter magas falaival a tenger felől érkező támadásoktól védte a helyieket. Krk belvárosa nyáron igazi nyüzsgő nyaralóhely, ahol minden héten akad valamilyen érdekes koncert, fesztivál vagy kiállítás, amely odavonzza a látogatókat.

Utazómajom-tipp: Bár korábban fizetős volt a használata, mára azonban nem szednek hídpénzt a Krk hídon való áthaladáshoz, így még egyszerűbbé és olcsóbbá vált a sziget látogatása.

Baska

A sziklafalak által védett Baska igazi fürdőparadicsom, rengeteg kényelmes apartman, hotel, étterem, bár, üzlet szolgálja a turista kényelmét. Népszerűségét a baskai Nagy strandnak köszönheti, amely másfél kilométer hosszan nyúlik el a parton, kristálytiszta vize miatt pedig az egyik legszebb és legtisztább strandnak tartják. Azonban a Nagy strandon túl is van élet, a környék csak úgy hemzseg a Kék zászlós fürdőhelyektől, amely a legjobb vízminőségű strandokat jelöli.

Fotó: Vela Baska – Aleksandar Gospic | CNTB

Vrbnik

Vrbnik egy toszkán hangulatú kisváros egy hatalmas sziklatömb tetején, így a pazar panoráma innen garantált. Amihez pedig jól passzol a helyi „nevezetesség”,  a Zlathina-bor kortyolgatása, amely egy csakis Krk szigetén, Vrbnicka mezőin termő őshonos szőlőfajtából, a fehér žlahtinából készül. Ez egy könnyed, gyümölcsös ízű fehér bor, jól passzol a helyi kecskesajtokhoz vagy halételekhez. Vrbnik kusza, szűk utcákból álló óvárosában található a világ egyik legkeskenyebb utcája is, amely mindössze 40 centiméter széles.

Fotó: Vrbnik – Ivo Biocina | CNTB

Biserujka cseppkőbarlang

Ha egy kicsit lehűtenéd magad a kánikulában, kirándulj el a Biserujka cseppkőbarlanghoz. A barlang a sziget keleti partján, Rudine határában fekszik és Krk legnagyobb barlangja. A Biserujka cseppkőbarlang látványos termei mellett több érdekességgel is szolgál. Ez volt az első olyan horvát barlang, amelyet turisztikai céllal kezdtek el bemutatni, itt fedeztek fel barlangi medvecsontokat is a jégkorszak végéről, de kalózoknak is jelentett menedéket és rejtekhelyet kincseik számára.

Punat

Krk második legnagyobb városa, a rómaiak villákat építettek itt és ide jártak pihenni. Bár a későbbi századok során inkább halászok és földművesek éltek itt, majd kikötővárosként vált ismertté a turista számára most kiváló üdülőhelyeiről és strandjairól ismert. Marina nevű kikötője a legnagyobb a szigeten, a mellette felépített sétány és a szemközti Kosljun sziget népszerű az utazók körében.

Fotó: Punat, Marina – Ivo Biocina | CNTB

Utazómajom-tipp: A mezőgazdaság még ma is fontos lába a városnak, a helyi olívát a sziget legízletesebbjének tartják.

Nyereményjáték

Ha egy igazán pihentető nyaralásra vágysz, tökéletes szálláshely lehet a Punat központjában található, négycsillagos Falkensteiner Hotel Park Punat. A tengerpart mellett álló szállodát olajfák és fenyőfák veszik körül és néhány perc sétára található a strandtól, de nyáron külön hangulatos kisvonat szállítja a vendégeket a partra. A hotelnek saját csúszdás medencéje is van, a gyerekeknek pedig külön játszóteret építettek. A hotel vendégei egyértelműen a fantasztikus ételeket emelik ki. Olvasd el, milyen jellegű konyha vár a hotelben! A nyertes Szajduk Zsuzsanna, gratulálok!

A kérdésekre helyesen válaszolók között kisorsolunk egy szerencsést aki másodmagával (gyermekes család esetén két gyermekét is ingyen viheti) eltölthet 3 napot a Falkensteiner Hotel Park Punat szállodában félpanziós ellátással!

Nyereményjáték

Nyereményjáték

Nyitókép: Krk – Ivo Biocina | CNTB

 

Ajánlatok