accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nyerj egy színes Bon Air bőröndöt az American Tourister jóvoltából!

lanymajom /

Olvasd el a cikket, válaszolj három kérdésre, és Tiéd lehet BON AIR SPINNER S STRICT bőrönd az American Tourister-től!

Egy utazás során nemcsak maga a célpont kiválasztásakor ütközhetünk bökkenőkbe, hanem a pakolás és a megfelelő bőrönd kiválasztása is problémás lehet. Most körbejárjuk a témát és megpróbálunk választ adni arra a kérdésre, hogy vajon melyik utazótáska a legideálisabb.

Bőrönd vagy hátizsák?

Utazni kedvelők között örök vita, hogy melyik a jobb; a bőrönd vagy a hátizsák? Szerintünk egyik se jobb a másiknál, hanem az a kérdés, hogy milyen jellegű utazásra megyünk, hova indulunk, hogyan jutunk el oda és mennyi ideig maradunk.

Ha egy hosszú útra megyünk, ahol szinte naponta új helyszínre indulunk, akkor egyértelmű, hogy hátizsákot érdemes választani, viszont ha az utazás célja a kikapcsolódás és nem fogunk szállásról szállásra ugrálni, abban az esetben egy bőrönd praktikusabb tud lenni, mivel:

1, biztonságban tudhatjuk a dolgainkat, hiszen a bőrönd masszívabb, ezáltal a sérülékenyebb holmikat is nyugodt szívvel bepakolhatjuk

2, nem mindenki képes fizikailag több tíz kilót emelgetni, így hát- vagy gerinc problémával küszködőknek, illetve idősebbeknek nem is ajánlanánk hátizsákot

3, rendezettebben tudunk pakolni

4, és akkor említsük meg az üzleti utazásokat is.

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő bőröndöt?

Ha eldöntöttük, hogy az utazásunkhoz a bőrönd passzol leginkább, akkor a következő lépésben arra kell választ adnunk, hogy mit és mennyi mindent szeretnénk magunkkal vinni.

1. méret

 • Érdemes olyan méretet választani, amit ha esetleg úgy adódik, segítség nélkül is meg tudunk mozdítani.
 • Továbbá ellenőrizzük le a légitársaságok által engedélyezett poggyász méreteit, hiszen ez is egy fontos szempont bőrönd vásárlásakor.
 • Azt is nézzük meg, hogy maga a bőrönd mekkora súlyt nyom, hiszen minél kisebb a súlya, annál többet tudunk belepakolni egy repülős út alkalmával.
 • A különböző légitársaságok kabin- és feladott poggyász mérethatárairól a saját weboldalukon, továbbá ezen vagy ezen az oldalon lehet tájékozódni.

2. szín

 • Ha nem kedveled annyira a színeket, mi abban az esetben is inkább egy színes bőrönd választása mellett voksolnánk, hiszen sokkal egyszerűbb egy különleges színű vagy mintázatú táskát felismerni, mint egy snassz, feketét.

3. kerék

Kerék esetében két opciónk lehet; két vagy négy kerekű. Mind a kettőnek vannak előnyei, a kérdés szintén az utazásunk mivolta.

 • Két kerekű bőrönddel könnyebben lehet manőverezni az utcán, viszont ha nincs egyensúlyban a táska súlya, akkor könnyebben is borulhat el.
 • Négy kerekű bőrönd sokkal professzionálisabb, könnyebben tudjuk a repülőben is húzni vagy tolni, mint egy sima két kerekűt. Üzleti utazások esetén, illetve törékenyebb tárgyak szállításakor mindenképpen a négy kerekűt ajánljuk. Általában ezek a megoldások strapabíróbbak.

4. zár

 • A legideálisabb, ha a bőröndünk saját, beépített zárral rendelkezik. Soha ne vegyünk olyan táskát, amit nem lehet vagy a saját beépített zárral vagy egy lakattal lezárni. Ezen felül mindenképp TSA zárasat válasszunk, hiszen ha a táskát valamilyen biztonsági ok miatt fel kell nyitniuk, ezt a lakatot nem törik fel, hanem egy speciális kulcs segítségével kinyitják.

5. belső elválasztók

 • Nagyon hasznosak tudnak lenni a belső elválasztók, hiszen így például a kozmetikumokat és a folyékony dolgokat egyszerűen külön tudjuk választani egy pakkba, melyeket a reptéri biztonsági ellenőrzésen pedig könnyen elő tudunk venni.

6. anyag

Az anyag esetén is két lehetőségünk van; kemény- vagy puha fedelű. Szintén mind a két opció mellett állnak előnyök.

 • Puha fedelű táska akkor lehet célszerű, ha a repülőn az ülés feletti tartóban szeretnénk elhelyezni, hiszen könnyebben össze lehet őket nyomni,
 • Viszont feladott poggyász esetében mindenképp a kemény fedelű táskát javasolnánk, hiszen az tartósabb és biztonságosabb, továbbá ha eleredne az eső, a ruháink sem lesznek nedvesek.

Ha biztosra szeretnél menni, és nem bízod a szerencsére, akkor most 20% kedvezménnyel juthatsz ehhez a menő táskához, csak használd az “Majom20” kuponkódot fizetés előtt! Csak a kéket ne, mert az már az enyém! (X)

Kérdések

 

Kérdések

Ajánlatok