accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mindössze nyolc járatot hagyott meg a Wizz Air októberre Budapestről

utazomajom /

Az utazással kapcsolatos hatalmas bizonytalanság nem kedvez a légitársaságoknak sem. Az októberi hónapra vonatkozó határzárról szóló határozat szeptember 30-án éjszaka került be a Magyar Közlönybe. Korábban voltak erre vonatkozó utalások, de a hivatalos információig a legutolsó pillanatig kellett várni.

Nem csoda, hogy ebben a helyzetben a légitársaságok is óvatosak. Magyarországon aktívan tomboló járvány miatt sorra hozzák meg korlátozó döntéseiket a külföldi országok, amely megnehezíti a beutazást a magyar állampolgárok részére.

A jelenleg érvényes szabályozás szerint a légi utasokat továbbra is ugyanazok a jogok illetik meg, mint korábban. Tehát ha egy légitársaság két héttel az indulás előtt törli a repülőjegyet, akkor 250-600€ közötti kártérítést kell fizetnie az utasnak. Erről részletesen korábban írtunk. A Wizz Air stratégiája, hogy egészen addig kivár a törlésekkel, amíg nem keletkezik fizetési kötelezettsége.

A mostani állapot szerint hét városba indítanak járatokat októberben:

  • Bázelbe heti egy alkalommal, vasárnap 2 990 Ft-tól
  • Berlinbe heti két alkalommal, szerdán és vasárnap 2 990 Ft-tól
  • Dortmundba heti két alkalommal, hétfőn és pénteken 3 540 Ft-tól
  • Eindhovenbe heti két alkalommal pénteken és vasárnap 4 540 Ft-tól
  • London Lutonba 11-éig minden nap, majd heti 4 alkalommal hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 3 540 Ft-tól
  • Milánóba heti két alkalommal, kedden és szombaton 2 990 Ft-tól
  • Párizs heti két alkalommal hétfőn és pénteken 3 390 Ft-tól
  • Stockholmba heti két alkalommal csütörtökön és vasárnap 3 540 Ft-tól

A felhozatalból jól látható, hogy csak a munkásjáratok maradtak meg, turizmus célú desztinációk egyáltalán nem szerepelnek a listán. A Wizz Air esetében nincs lehetőség ingyenes járatmódosításra, csak abban az esetben, ha foglaláskor az utas megvásárolja a WIZZ FLEX szolgáltatást.

 

Ajánlatok