accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Hogyan lehet olcsón nyaralni a Maldív-szigeteken? Hátizsákos tippek

utazomajom /

Sok bejegyzés született már a Maldív-szigetekről. Mi most az igazi ,,hátizsákos” oldaláról szeretnénk megismertetni, hogy hogyan lehet olcsón kihozni az álomnyaralást a Maldív-szigeteken. Élménybeszámoló következik, sok-sok hasznos tippel, árakkal!

Olcsó repjegy és szállás a Maldív-szigeteken

December 7-17. között nyaraltunk a Maldív-szigeteken. Sok utazómajmos ajánlat alapján lakott szigetet választottunk, mert ott van bolt, gyógyszertár, programok és jóval olcsóbb, mint egy resort. Választásunk Maafushira esett. Szuper kis sziget, a fővárostól kb. 20 km-re fekszik. Airfrance-szal mentünk Budapestről Párizsba, Párizsból Maléba. A sztrájk ellenére csak egy órát késtünk. A repülőjegy ára egy főre oda-vissza 150 ezer Ft volt. Az ellátás szuper, szállást Agodán foglaltunk. A Maafushi Inn egy főnek 9 éjszakára 49 ezer forintba került.

Hogyan lehet olcsón nyaralni a Maldív-szigeteken?

Maléból Maafushira: komppal vagy speedboattal?

December 8.-án 11-körül érkeztünk meg a reptér szigetre, ami közvetlenül Malé mellett található. Ha az ember hotelbe foglal szállást, akkor innen lehetőség van egyből a szállásra menni speedboattal, kb 30. perc az út és kb. 20-30 USD fejenként. Mi az interneten utánanézve olcsóbban akartuk kihozni ezt, így azt olvastuk, hogy Maléból komppal lehet menni Maafushira potom pénzért.

Ennek a módja a következő: A reptérről közvetlenül jár komp Maléba, ennek ára 1 USD fejenként. A maléi kikötőből át kell sétálni a kompkikötőbe, ahonnan indulnak a kompok Maafushiba. Ennek a neve Villingili Ferry terminal. A sziget másik felén van, úgyhogy kb. 40 perc séta. Innen napi 2-szer közlekednek kompok Maafushiba, 10-kor és 15:00-kor. Mi kb 13:00-ra értünk oda, úgyhogy volt időnk. Egy jegy Maafushira 22 Rúfia, ami kb. 470 Ft-nak felel meg.

Hogyan lehet olcsón nyaralni a Maldív-szigeteken?

Szálláscsere Maafushin

Komppal 1 óra 40 perc a menetidő és nagyon nagy élmény a helyiekkel utazni, ugyanis a kompot használják áruszállításra is.
Maafushira érve megkerestük a szállást, ami kb. 5 perc séta és itt ért a meglepetés, hogy ez bizony be volt zárva felújítás miatt.(Előzményben annyit, hogy a szállással az út előtt egy hónappal próbáltuk felvenni a kapcsolatot, de nem reagáltak).

Fél óra lődörgés után két helyi elkísért minket a Salt Beach Hotelbe, ahol közölték, hogy a Maafushi Inn-nel ők közös cég, és mivel azt felújítják, így fogadjuk el, hogy ott leszünk elszállásolva. Ennek nagyon örültünk, mert ez az eredetinél jóval jobb szállás volt rendkívül kedves személyzettel (Maafsuhin egyébként nagyon kedves mindenki).

Hogyan lehet olcsón nyaralni a Maldív-szigeteken?

Maafushiról: Nagyon szép, nyugis, olcsó sziget

Lehetőség van belelátni az ottaniak hétköznapjaiba. Muszlimok lakják, így nem illik mindenhol fürdőruhában lenni, de vannak erre kijelölt partszakaszok. A szigetet zátony veszi körül, aminek közelében csodás sznorkelezési lehetőség nyílik. A sziget egyik oldalán egy ,,cápaóvoda” is található. Ez egy nyugodt vízű rész, ahová a szirticápák rakják a porontyaikat. A sziget helyiek által lakott oldalán pedig van egy vízalatti múzeum. Érdemes megnézni.

Hogyan lehet olcsón nyaralni a Maldív-szigeteken?
Olcsó szuvenírbolt

Étkezés olcsón a Maldív-szigeteken

A reggeli benne volt a szállás árában, ebédet mindig egy olcsó helyi boltban vettünk. Egy fél kiló kenyér, tonhalkonzerv, gyümölcslé és egy kis jégrém kb. 90 rúfia, ami 1900 forintnak felel meg. Vacsorát a helyiek által kedvelt Food Truckban ettünk. Itt egy vacsora (pl. maldív rizottó) 50 Rúfia egy főre (1100 Ft).

Egy napi étkezést simán ki lehet hozni 3000 Ft-ból.

Food Truck

Programok olcsón és kicsit drágábban a Maldív-szigeteken

  • Amire érdemes költeni, ha már itt nyaral az ember, az a resort sziget látogatás (100 USD/fő). Ez magában foglalja a transzfert, a szigeten az igencsak luxus ellátást, beleértve a korlátlan alkoholfogyasztást, ebédet, kávé és teafogyasztást.

  • Érdemes elmenni még egy egész napos ,,cápatúrára”. Mi itt úsztunk delfinekkel, mantarájával, dajkacápákkal, tüskésrájával. Benne van egy szigetlátogatás és egy ebéd egy homokszigeten is. Ennek az ára 50USD.

  • Akik hozzánk hasonlóan végzett búvárok, azoknak nem ajánlom, hogy befizessenek búvártúrára. Drága és semmivel sem lehet többet látni 30-40 méteren, mint bárhol a sziget körül sznorkelezés közben. Mi befizettünk egyre, de nem érte meg.

Mindent összevetve -a kiutazás költségétől eltekintve- olcsóbban ki lehet jönni, mint itthon. Nekünk 100 ezer forint költőpénz elég volt a 10 napra.

Mi mennyibe került?

  • A repülőjegy ára egy főre oda-vissza 150 ezer Ft volt.
  • A Maafushi Inn egy főnek 9 éjszakára 49 ezer forintba került.
  • Resort sziget látogatás (100 USD/fő)
  • Ebéd: fél kiló kenyér, tonhalkonzerv, gyümölcslé és egy kis jégrém kb. 90 rúfia, ami 1900 forintnak felel meg.
  • Vacsorát a Food Truckban (pl. maldív rizottó) 50 Rúfia egy főre (1100 Ft).

Egy főre 300.000 forintból ki lehet hozni az egész utat. Tokkal-vonóval.

 

A felvételek pedig magukért beszélnek.

Fotók és beszámoló: Beh Gábor


Ha neked is van fényképes beszámolód különleges helyekről, egzotikus úti célokról, oszd meg az Utazómajmok világmegváltó csoportja -ban! 

Ajánlatok