accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Óriási meglepetés: nem Ryanair kivonulását jelentette be ma O’Leary Budapesten

utazomajom /

Nehezen indult az ír fapados légitársaság, a Ryanair elnök-vezérigazgatójának a sajtótájékoztatója. A budapesti eseményt már korábban elhalasztották, más helyszínen tervezték megtartani, végül egy sokadik időpontban ma délután pontban 13:30-ra hirdették meg. Az eseményen minden fontosabb sajtó jelen volt. Izgatottan, csendben várta mindenki, hogy felet üssön az óra. A katarzis azonban ezúttal elmaradt. Később jött az információ, hogy Michael O’Leary késik.

A szókimondásáról, humoráról híres O’Leary Bécsben szállt le és a szörnyű közlekedés miatt sajnos késett, amiért személyesen elnézést kért, majd minden résztvevőnek kiosztott egy kinyomtatott sajtóközleményt.

Ritka pillanat: egy 17000 fős vállalat vezérigazgatója személyesen lapokat oszt a sajtónak

Egy picit bohóckodott a táblájával, majd nem sokkal később el is kezdődött a sajtótájékoztató, ahol az elején leszögezte: nem vonulnak ki Magyarországról, de az “idióta” extraprofit adó miatt ezen a télen 8 útvonalat bezárnak és további 7 útvonalon csökkentik a járatok számát. A téli menetrendben egyébként is sokkal kevesebb járat szokott lenni, ezért ez a lépés egyáltalán nem meglepő. A járatok száma Amman, Bristol, Prága, Pisa, Szófia, Varsó útvonalon csökken, illetve bezárják télre Bordeaux, Bournemouth, Köln, Krakkó, Kaunas, Lappeenranta, Riga és Turin állomásokat.

Michael O’Leary többször felszólította a magyar kormányt, hogy magyarázza meg, miért vetették ki az „idióta többletnyereség”-adót a légitársaságokra, amelyek rekordveszteségről számoltak be az elmúlt 2 évben a járvány és a háború miatt. Nincs értelme „többletnyereség” adót kivetni ott, ahol „többletveszteség” keletkezik. A magyar kormány ezzel a „többletadóval” annyit tett, hogy megemelte a magyar utasok repülési költségeit, csökkentve ezzel Magyarország versenyképességét, rontva a turizmust, a beérkező turisták számát és a munkahelyeket.

Az „idióta többletnyereség”-adót az eseményen legalább kétpercenként elismételte.

A Ryanair fellebbezett a fogyasztóvédelem által kiszabott 300 millió forintos bírság miatt, amely a légitársaság szerint hamisan állítja, hogy a Ryanair azon döntése, hogy ezt a visszamenőleges adót áthárította az utasokra, „törvénytelen volt”. Michael O’Leary biztos abban, hogy Magyarországon a pert elveszítik, éppen ezért az EU Bíróságra fogják vinni az ügyet. Optimista, szerinte már két éven belül ítélet születhet.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Gulyás Gergely a Kormányinfón miként nyilatkozott róla (Próbálkozások mindig vannak, ha pedig valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad.) azt válaszolta, hogy katolikus családban nőtt fel, 18 éves koráig egyáltalán nem járt pubokba, de Gulyás Gergelynek szívesen küld egy retúrjegyet Dublinba, ahová elmehet kipróbálni ezt a fajta szórakozást. Hozzátette, hogy ezúttal az „idióta többletnyereség”-adót is elengedi a miniszternek.

Ajánlatok