accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Őszi városnézés vonattal – úti célok egy napra vagy hosszú hétvégére

utazomajom /

Szívesen megismernéd Zürich, Ljubljana vagy München őszi arcát, de nincs kedved egész nap autót vezetni? Csak egyetlen napot tudsz utazásra fordítani, de szeretnéd azt a pár órát egy európai nagyváros megismerésével tölteni? Ha bármelyik fenti kérdésre IGEN-nel válaszoltál, neked találták ki a következő vonatos kalandokat!

Egynapos úti célok, utak éjszakai vonatozással és hosszú hétvégére alkalmas célpontok közül lehet választani Varsótól Zágrábig és Pozsonytól Zürichig. Szökj meg a hétköznapok elől, kávézz Bécsben, ebédelj Krakkóban vagy sörözz Prágában! Indulhatunk?

Egynapos úti célok: Bécs, Pozsony, Brno

Neked ajánljuk az alábbi egynapos városnézéseket, ha

  • nem szeretnél sokat utazni;
  • a nap végén szálloda helyett inkább a saját ágyadban térnél nyugovóra;
  • szeretnéd, hogy a nap folyamán az utazás mellett a városnézésre is jusson elég időd

BÉCS

Ausztria fővárosa nem csak az adventi időszakban kínál látnivalókat.

Bécs, Ausztria fővárosa

A városnézés során érdemes megnézni a Hofburgot, a Stephansdomot, a Városházát, a Belvedere palotát és a Volksgartent, sőt, ha jut idő, egy shoppingolás is beleférhet a Grabenen vagy a Mariahilferstrassén. Egy bécsi túra nem igazi a kávézás élménye nélkül, ha igazán autentikusak akarunk lenni, Schwarzert, Moccát vagy Melange-t rendeljünk.


Legkedvezőbb árak oda-vissza utazásra Budapestről:
>> 26 € a korlátozott számban kapható SparSchiene jegyekkel.

POZSONY

Tudtad, hogy a Budapesthez legközelebbi főváros Pozsony, nem pedig Bécs? Alig 2,5 órás vonatúttal érhető el Szlovákia fővárosa, az egykori koronázóváros, amelynek Fő terén és óvárosában sétálva szinte megelevenedik előttünk a történelem.

Pozsony

Pozsony egyik jelképe, a vár szintén kötelező látványosság, amelynek déli teraszáról csodálatos panoráma nyílik a Dunára és a történelmi városközpontra.

Legkedvezőbb árak oda-vissza utazásra Budapestről:
>> 17,50 € Special menetjeggyel.

BRNO

„Kis Prágának” is nevezik Csehország második legnagyobb városát, Brnót, amely Budapesttől alig 4 órás vonatúttal érhető el.

Brno

A legtöbb látogatót a városba a Špilberk vár, valamint a Szent Péter és Pál-katedrális vonzza, mindkét építmény a Petrov-hegyen, az óváros területén, a város szívében található.

Legkedvezőbb árak oda-vissza utazásra Budapestről:
>> 28 € a korlátozott számban kapható SparDay jegyekkel.

Két éjszaka a vonaton, egy teljes nap városnézés: München, Prága, Krakkó

Ez a neked való kaland, ha:

  • időd nem engedi, hogy hosszabb utazást tegyél (például csak egy hétvége áll rendelkezésedre);
  • az idő mellett pénzt is spórolnál az éjszakai utazással;
  • szívesen töltöd az éjszakát a vonaton, akár fekvőhelyes vagy hálókocsiban, saját ágyban pihenve.

MÜNCHEN

Bajorország fővárosa kétségkívül a sörkedvelők egyik Mekkája, ám Münchent nem csak az Oktoberfest idején érdemes felkeresni.

Marienplatz, München

A belvárosi séta kiinduló- vagy végpontja a Marienplatz (Mária-tér), ahol az új és a régi városháza is megtalálható. A lenyűgöző épületek mellett számos múzeum kapott helyet a városban, köztük olyan izgalmas gyűjtemények is, mint a BMW Múzeum, a Sör- és Oktoberfestmúzeum vagy a Burgonyamúzeum.

Legkedvezőbb árak éjszakai oda-vissza utazásra Budapestről (korlátozott számban, SparNight menetjegyekkel):
>> ülőkocsiban: 58 €
>> fekvőhelyes kocsiban: 78 €
>> hálókocsiban: 118 €.

PRÁGA

Prága, az „arany város” egész évben tartogat meglepetéseket. Egyesek az őszi hangulatra esküsznek, mások ki nem hagynák a decemberi (adventi) városnézést.

Prága

Szerintünk nem érdemes sokat gondolkodni ezen, hanem egyszerűen csak utazni kell! Íme a tökéletes prágai városnézés-recept à la utazómajom: barangold be az óvárost, fotózd le a legfőbb nevezetességeket, majd ülj be egy hagyományos, prágai étterembe (kocsmába?) és kóstold végig a teljes ital- és étlapot!

Legkedvezőbb árak éjszakai oda-vissza utazásra Budapestről (korlátozott számban, SparNight menetjegyekkel):
>> ülőkocsiban: 38 €
>> fekvőhelyes kocsiban: 58 €
>> hálókocsiban: 98 €.

KRAKKÓ

Sokáig Lengyelország fővárosa volt Krakkó, ma pedig a turisták egyik kedvenc lengyelországi célpontja. Utóbbin nem csodálkozunk, hiszen a hangulatos belváros a Posztócsarnokkal és a Mária-templommal, a Wawel-domb a királyi palotával és a székesegyházzal bőven kínál programot akár több napra is.

Krakkó

Legkedvezőbb árak éjszakai oda-vissza utazásra Budapestről (korlátozott számban, SparNight menetjegyekkel):
>> ülőkocsiban: 38 €
>> fekvőhelyes kocsiban: 78 €
>> hálókocsiban: 98 €.

Úti célok néhány napra, hosszú hétvégékre: Salzburg, Ljubljana, Zágráb

Programot keresel az október 23-i vagy a november 1-ji hosszú hétvégékre? Esetleg a családdal utaznál valahova az őszi szünet idején?

Válaszd a néhány napos vonatutakat, ha

  • nem akadály, hogy az utazás pár óránál több időt vesz igénybe;
  • hajlandó vagy szállást is foglalni az adott helyszínen;
  • szabadidődből több napot is áldoznál egy külföldi utazásra.

SALZBURG

Salzburgban született és életének felét itt töltötte Wolfgang Amadeus Mozart, a híres zeneszerző, akinek emléke lépten-nyomon feltűnik az ausztriai város utcáin sétálva.

Salzbug, háttérben Hohensalzburg vára

„Mozartstadtban” igen gazdag a kulturális élet, de a történelem szerelmesei is találnak kellő elfoglaltságot. Salzburgban kötelező megnézni Hohensalzburg várát, amely Európa legnagyobb, teljes épségében megmaradt középkori építménye. A felfelé vezető gyalogút meredek és néhol fárasztó, de a panoráma mindenért kárpótol!

Legkedvezőbb ár oda-vissza utazásra Budapestről:
>> 45 € kirándulójeggyel

LJUBLJANA

Igazi mediterrán életérzést áraszt Ljubljana belvárosa, amely a Ljubljanica folyó két partján terül el. Hangulatos éttermek és kávézók, történelmi épületek és hatalmas parkok csábítják a turistákat, de vigyázat: egy nap biztosan nem lesz elég a teljes város felfedezésre!

Ljubljana

Legkedvezőbb ár oda-vissza utazásra Budapestről:
>> 18 € a korlátozott számban kapható SparDay jegyekkel..

ZÁGRÁB

A nyaralási szezon végeztével érdemes Horvátország más vidékeit is felkeresni, például a fővárosát, Zágrábot, amelynek látnivalói három történelmi városrészben tömörülnek.

Zágráb

Egy kiadós séta a Felsőváros barokk épületei és a Káptalandomb templomai között, valamint a modern Alsóváros felfedezése akár egy hosszú hétvégére is biztosít elég látnivalót.

Legkedvezőbb ár oda-vissza utazásra Budapestről:
>> 18 € a korlátozott számban kapható SparSchiene jegyekkel.

Elő a naptárakkal, számold össze, hány (szabad)napot tudsz őszi utazásra szánni és vásárold meg a vonatjegyed a MÁV-START-tól!

További részletek >>

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok