accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Phuket egydolláros hotel árakkal csábítaná vissza a turistákat

Katya /

Phuket, Thaiföld legnagyobb nyaralószigete a tervek szerint három hónappal az ország nyitása előtt, július 1-től karantén nélkül várja az oltással rendelkező turistákat. A nyitás közeledtével pedig a Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) egy merész ötlettel állt elő, hogy felpörgesse az utazási kedvet: elindítanák az „egy éjjel, egy dollár” kampányt, melynek értelmében szó szerint egy dollárba kerülne a promócióban résztvevő, normál esetben éjszakánként 32 és 96 dollár közötti hotelekben az első éjszaka.

A hihetetlennek hangzó ajánlattal szeretnék újra felpezsdíteni a helyi turizmust. A Thaiföld Turisztikai Tanács (TCT) elnöke, Chamnan Srisawat számítása szerint a sziget 70 000 szobás kapacitásából közel egymillió foglalást generálhatnának az egy dolláros kínálattal, ami körülbelül 40 milliárd baht bevételt jelentene júliusban a hotelek és a turisztikai szolgáltatók számára.

A TTG Asiának Srisawat elmondta, hogy a tervezet szerint a különbözetet a thai kormány állná, ha elfogadják a javaslatot: „A TCT egyeztetett az ötletről a jelentősebb nagykereskedőkkel és online utazási irodákkal is, hogy felkészüljenek Phuket újranyitására. És készek segíteni” – mondta. A javaslatot eljuttatták mind a Thaiföldi Idegenforgalmi Hatósághoz, mind a Turisztikai és Sportminisztériumhoz is, és júniusban a kabinet elé terjesztik megfontolásra. Úgyhogy, ha éppen Phuketre tervezel utazást, lehet, hogy megéri még egy picit várni a hotelfoglalással, hogy a végén életed legolcsóbb szobáját foghasd ki.

Ha az „egy éjszaka, egy dollár” kampány zöld utat kap és hozza a várt eredményeket, a kormány és a privát szektor is talán hasonló stratégiát alkalmazhat a turizmus fellendítésének érdekében olyan népszerű helyeken, mint Bangkok, Pattaya vagy Koh Samui.

„A végleges döntésre azonban kihathat a jelenlegi járványhelyzet is, azonban immáron 15 hónapja szenvedünk a pandémiától. Csak a tömegturizmus menthet meg bennünket”- mondta Srisawat.

Phuket év végéig 500 000 látogatóra számít, ami messze elmarad a tavalyi 6,7 milliós látogatószámhoz, mely 2020 első negyedévét fedte le főként. A világjárvány előtt, 2019-ben Thaiföld közel 40 millió turistát fogadott, amely 190 millárd baht bevételt jelentett az ország számára.

Forrás: Travelfree

Ajánlatok