accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Pincelakat Borház és Szálloda

utazomajom /

Ezúttal Magyarország egyik kevésbé felkapott régiójában, a Kiskunság és a Sárköz határában fekvő Császártöltésre látogattunk. A térség legjobb értékelésű szállodájában (a booking.com adatai alapján) a Pincelakat Borház és Szállodában töltöttünk két éjszakát.

Császártöltés

A csupán 2.300 lakosú település egyik leghíresebb természeti látnivalója az 1990 óta védetté nyilvánított Vörös mocsár. A part mentén sás, nád, illetve hínárok tenyésznek. A dús, terjeszkedő növényzet miatt a nyílt vízfelület folyamatosan zsugorodik. A víz közeli állatok közül a különböző halakon kívül leginkább óriáscsíborral, és kecskebékával találkozhatunk.

A tó partján horgászatra is lehetőség nyílik. A leghangosabbak kétségtelenül a nádi énekesmadarak, a függő cinege, a nádi rigó, a kékbegy és a tücsökmadár, de láthatunk vörös gémet, nagy kócsagot, és vizityúkot is.

Szállodai programok

A szálloda folyamatosan szervez kirándulásokat a Vörös mocsár tanösvényre, így igazán természetközeli élményben lehet részünk.

Ezen kívül részt vettünk egy közel 3 órás Off Road túrán, melynek során jobban megismertük a térséget. A különböző megmérettetéseknek is helyet adó útvonalon több megállót ejtettünk, ahol igazi verseny terepjárókba ülhettünk, és a legextrémebb helyzetekben tesztelhettük sofőrünk tehetségét.

A Pincelakat ezen kívül szüreti programokat, evezős túrákat, horgászatot, és még disznótort is szokott szervezni. Azok számára, akik kétkeréken szeretnék megismerni a környéket, bicikli kölcsönzésre is lehetőség nyílik.

Wellness

A szálloda wellness részlegén egy úszómedence illetve egy pezsgőfürdő várja a pihenni vágyó vendégeket. Igazán különleges élményben lehet részünk a szabadban található fával fütött Dézsafürdőben is. Az épületben szauna, finn szauna, szolárium, fitness terem is üzemel.

Borászat

Talán a legtöbben a jó borok miatt érkeznek a sváb pincefaluba. Több száz présház és pince található a faluban. A szálloda saját pincéjében Cserszegi Fűszeres, Szekszárdi Cabernet Franc, Albi vörös cuvée, Lakat cuvée, Kékfrankos rosé, Irsai Olivér,Sauvignon Blanc közül is kóstolhatunk. Felár ellenében különleges borvacsorán finom ételek mellett élvezhetjük a lőre ízét.. Aki azonban csak a borokra kíváncsi, külön borkostolókon és pincetúrákon is részt vehet Császártöltésen vagy a közeli Hajóson.

Utóbbi, az 1200 présházból álló Hajós-Pincefalu országos és európai viszonylatban is egyedülálló. Leginkább a helyiek saját maguknak készítik az ízletes borokat. Ha arra sétálunk, biztosak lehetünk benne, hogy megvendégelnek minket a pincéjük előtt padon üldögélő borászok.

Összegzés

Főként annak ajánljuk, aki egy picit visszavenne a pörgésből, és néhány nyugis, mégis izgalmas napot töltene el a város zajától távol. A széles programválasztékból biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Ajánlatok