accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így néz ki Prága kevésbé ismert arca

lanymajom /

Prága nem csak a magyar turisták körében népszerű utazási célpont, hanem a cseh főváros a világ minden pontjáról vonzza a látogatókat. A Tripadvisor, a legnagyobb internetes utazási fórum olvasói Prágát 2016-ban a világ 6., míg Európa  4. legvonzóbb utazási célpontjának választották. Habár Prága népszerűsége okkal növekszik, hiszen a város gyönyörű, tiszta és jól karban tartott, a turizmus már olyan méreteket öltött, hogy egyes hírportálok joggal nevezik a belvárost „turista gettónak”. Persze senkinek sem szeretnénk elvenni a kedvét egy prágai hosszú hétvégétől és senkinek sem ajánljuk, hogy hagyja ki a Károly-hidat vagy a várat a városnézésből, hanem inkább szeretnénk bemutatni a város kevésbé ismert arcát, ezáltal azoknak is meghozva a kedvet egy prágai városlátogatásra, akik eddig pont a nagy népszerűség miatt vacilláltak.

 Jelení příkop

Erdő a város közepén? Igen, Prágában ez is lehetséges. A Jelení příkop a várkert egy része, melyet a vár hátsó bejárata felől lehet megközelíteni. Sokan az egész várkertet kihagyják, akik pedig mégis bemennek, azok is csak a felső részt járják körbe, habár ez az eldugott park is nagyon hangulatos tud lenni. A téli időszakban a teljes várkert zárva tart.

Jelení příkop

Nemsokára megint itt a hosszú hétvége! Utazz Prágába vonattal most kedvezményes áron!

Karlín

Aki busszal utazik, az pont Karlín városnegyed szélére, a Florenc autóbusz állomásra fog érkezni. Az Art Nouveau építészet kedvelőinek nem kell egészen Barcelonáig utazni, hanem elég csak egy kis sétát tenniük ebben a városrészben ahhoz, hogy megcsodálhassanak pár modern építészeti remeket. Florenctől a Křižíkova utcán sétálj végig a Lyčkovo náměstí-ig, hogy elérd a lenti képen látható gyönyörű art nouveau stílusban épített általános iskolát.

Vítkov park

A Vítkov park és az ott található hatalmas lovas szobor a város szinte minden pontjáról uralja a látképet. Tökéletes helyszín egy kis sétára vagy akár a naplemente fényeiben úszó város megcsodálásra. A park másik felében található Zizkov városrészben pedig a belvárosihoz képest sokkal kedvezőbb árakon lehet megkóstolni a híres cseh söröket vagy a helyi ételeket.

Letna park

Parkokban és zöld-területekben Prágában egyáltalán nincs hiány. Ha a városra néző panoráma gyönyörködése közben innád meg a sörödet egy hangulatos sörkertben, akkor ez a te helyed.

Petřín-hegy

Magas kilátó toronyért sem kell messzire, egészen Párizsig utazni, hiszen annak ellenére, hogy a prágai Petřín kilátó csak 64 méter, a teteje mégis egy picivel magasabban van, mint az Eiffel toronyé, hiszen egy 318 méter magas hegyre épült. Aki nem szeret hegyet mászni, az a siklóval is fel tud jönni, a torony tetejére viszont gyalog lehet a legolcsóbban feljutni.

Vyšehrad

Vyšehrad, Prága „másik” vára, egy 10. században épült erődítmény. Itt található a Szent Péter és Pál bazilika és a Vyšehrad temető, melyben a cseh történelem több híres alakja is nyugszik. Az erődítmény belsejében egy hatalmas park kapott helyet, ami szintén hangulatos egy kis sétára és azt már mondanom sem kell, hogy a kilátás innen is gyönyörű.

Troja

Troja városrészben akár egy egész napot is el lehet tölteni. Megcsodálható a barokk stílusban épült torjai kastély, borozhatunk a botanikus kert nem mindennapi növényzete mellett a kastélyra nyíló kilátásban, de itt található a prágai állatkert is, mely a Tripadvisor szerint a világ 4. legjobb állatkertje.


A fent említett helyeket elhelyeztük az alábbi térképen, hogy még könnyebben megtalálhasd őket.

Ajánlatok