accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Népszerű horvát tengerparton tilos a fürdés fekáliás szennyeződés miatt!

lanymajom /

Horvátország egyik legnépszerűbb utazási helyszínén betiltották a tengerben való fürdőzést, mivel ismeretlen eredetű fekáliás szennyeződés került a vízbe.

A Dubrovnikban található Megyei Közegészségügyi Minisztérium múlt hét csütörtökön vett mintát a Pile-öbölben, miután a helyi lakosok jelezték, hogy valami gond lehet a víz tisztaságával. A mintavételt később egy laboratóriumi vizsgálat követett, ami kimutatta, hogy a víz fekáliás szennyeződést tartalmaz. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan honnan származik a szennyeződés, de a kutatások jelenleg is folyamatban vannak.

A hatóságok azt javasolják a helyieknek és a Dubrovnikba látogatóknak, hogy addig ne menjenek bele a vízbe az érintett szakaszon, amíg nem sikerül megtisztítaniuk a vizet, hiszen magas a fertőzésveszély. Érdemes a Pile-öböl partját is kerülni, továbbá a víz közvetlen közelében strandolni és a parton napozni sem javasolt.


Forrás

Ajánlatok