accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Top 10 látnivaló Barcelonában, térképpel!

utazomajom /

Barcelona, a középkori gyökerekkel rendelkező, modern, kozmopolita katalán főváros az a hely, ahol mindenki megtalálhatja a saját pénztárcájához mérten az év bármelyik időszakában azt a látványosságot vagy tennivalót, ami az érdeklődési köréhez leginkább passzol. Legyen az különböző korok építészeti, művészeti alkotásai, tengerpart, bulik, finom, különleges ételek és italok, vásárlás, pörgős mediterrán belvárosi hangulat, nyugis parkok, múzeumok, természetjárás, vidámpark és még sorolhatnánk. Most mégis megkíséreltük a lehetetlent és a rengeteg látványosság közül kiválasztottuk a 10 legérdekesebbet. Hogy tényleg ezek lennének-e a legjobbak? Azt ajánljuk, hogy ennek a kérdésnek mindenki saját maga járjon utána!

1. Sagrada Família

A Gaudí által szecessziós és gótikus stílusjegyeket ötvözve tervezett és immáron több mint 130 éve épülő templom nem hiába kapott helyet az UNESCO világörökségi listáján. Kötelező látványosság minden Barcelonába utazónak.

2. Güell park

A Güell park szintén Gaudí által tervezett építészeti csoda. Nem csak az érdekes geometriai formákért, a csodás csempedíszítésekért és a különleges növényzetért érdemes felkeresni, hanem a városra nyíló lélegzetelállító panorámáért is.

3. La Rambla

A fákkal körülölet nyüzsgő Rambla sétálóutca népszerű találkozóhely a helyiek és a turisták körében is. Itt található a híres La Boqueria piac, ahol különlegesebbnél különlegesebb élelmiszereket csodálhatunk meg vagy akár meg is kóstolhatjuk őket.

4. Gótikus negyed

Város a városban? A modern épületeket és a széles utcákat járva a gótikus negyed szűk kis utcáiba érve szinte egy másik városban érezhetjük magunkat, ahol jó pár évet visszaugrottunk a történelemben. A városrész legfontosabb látnivalója a katedrális.

5. Montjuïc

A Montjuic egy hatalmas park, amely az 1992-es barcelonai olimpiai játékok egyik fontos helyszíne volt. Itt található az olimpiai stadion, de e mellett számos múzeum is ezen a környéken kapott helyet. A Plaça d’Espanya felől érkezve a nyári időszak estéin csütörtöktől vasárnapig megcsodálható a Font Màgica de Montjuïc, a különböző színekben áradozó, zenélő szökőkút, a város felől pedig a siklóval vagy a felvonóval érdemes felmenni. A kilátás persze innen is csodálatos.

6. Tengerpart

A város nevezetességeit járva hamar elfáradhatunk, így néha nem árt beiktatni egy kis pihenőt is a tervbe, amire a tengerpartnál nehezen találhatnánk jobb helyszínt. Ücsöröghetünk a homokban, napozhatunk, de akár beülhetünk valamelyik hangulatos part menti bárba is.

7. Casa Milà

Gaudí a Milà család megrendelésére tervezte ezt a gyönyörű szecessziós épületet, amely ma már nyitva áll a látogatók számára. Érdemes belülről is szemügyre venni, hiszen különleges struktúrának és díszítőelemek lehetünk szemtanúi. Nekem leginkább a belső udvar és a különleges kémények nyerték el a tetszésemet.

8. Casa Battló

Már meg se lepődünk rajta, hogy újból egy Gaudí által tervezett érdekes épülethez érünk, ahol a színek és a szabálytalan formák kapták a legnagyobb szerepet. A ház tetejének az íve pedig egy sárkány vagy egy dinoszaurusz hátára emlékeztet.

9. Parc de la Ciutadella

A Ciutadella park egy zöld övezet a város közepén. Itt található az állatkert, a természettudományi múzeum, a katalán parlament épülete, egy hatalmas szobrokkal díszített szökőkút és egy kis tavacska, ahol még csónakázni is lehet.

10. Camp Nou stadion

Végül, de nem utolsó sorban Barcelonában járva a foci drukkerek meglátogathatják Spanyolország és Európa legnagyobb befogadóképességű stadionját, az FC Barcelona otthonát is.


A fent említett nevezetességeket elhelyeztük az alábbi térképen, hogy ez által még könnyebb legyen megtervezni egy napodat.

Transzferlehetőségek a repülőtérről:

1. Aerobus:
Az Aerobus a legkényelmesebb és a leggyorsabb módja a belvárosba való utazásnak. A busz egyenesen a terminál elől indul, a járatokon ingyenes Wifi-t használhatunk és a csomagoknak is bőven van hely. 
Indulás: folyamatosan, 5-10 percenként (a legkisebb várakozási idő az összes transzferlehetőség közül)
Utazási idő: 35 perc
Menetrend információért kattints ide.
Jegyár információért illetve online jegyfoglalásért kattints ide.

2. 46-os TMB busz
Indulás: kb. 15-20 percenként
Utazási idő: kb. 40 perc
Menetrend információért kattints ide.
Jegyár információért kattints ide.

3. Renfe vonat
Indulás: 30 percenként
Utazási idő: 30 perc
Menetrend információért kattints ide.
Jegyár információért kattints ide.

4. L9 Metró
Indulás: 7 percenként
Utazási idő: célponttól függően – kicsit körülményesebb, a belvárosba átszállás szükséges vagy az El Prat Estació-nál az L1 vonalra vagy Collblanc-nál az L5-re
Menetrend információért kattints ide.
Jegyár információért kattints ide.

Ajánlatok