accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Raja Ampat, a világ egyik legcsodálatosabb helye

utazomajom /

Raja Ampat, vagyis a “négy király”, a négy fő szigetéről kapta a nevét (Waigeo, Batanta, Salawati, Misool). Ez az 1600 szigetből álló szigetcsoport Nyugat-Pápua térségében (régi nevén Irian Jaya) valóban egy igazi földi paradicsom, amelyet még kevésbé érintett a turizmus.

A térség különlegessége abban rejlik, hogy a Földön található korall és halfélék nagy számban koncentráltan találhatóak meg ezen a területen. Nemcsak búvárok álma, hogy itt merülhessenek, hanem szinte bárkié, hogy ezeken a szigeteken tölthessen pár napot. Raja Ampat azoknak is különleges élmény, akik nem tudnak búvárkodni, hiszen egy sima búvárszemüveggel és pipával annyi csodát láthatsz, amennyit sok más helyen a víz alá merülve sem.

Napi program például a cápákkal (feketeúszójú szirticápa) való úszás. Nem, nem ketrecben és nem idomítva. A tengerben, szabadon. Ha akarod, etetheted is őket a stégről. Te magad. Teknősök, óriási ráják és színesebbnél színesebb korall mezők. Ez mind Raja Ampat és még sok más…

Magyarországról két nap alatt lehet idejutni, több átszállással repülővel, majd hajókkal. A szállások többségén nincs friss víz mosakodásra, csak sós, és aludni pedig bambuszkunyhókban van lehetőség. Aki idejut, az teljes mértékben a természet lágy ölén találja magát, ahol a természet az úr.

Arról, hogy milyen ezen a szigetcsoporton lakni, itt írtunk korábban, azonban most különleges drónfelvételekkel is meg tudjuk mutatni, hogy néznek ki az előzőekben publikáltak fentről.

Ha szeretnél Raja Ampatra eljutni, írj Ritának, aki segítségedre lehet ebben.

A csodás fotókat pedig Plézer Ádám készítette.

Ajánlatok