accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Újraforgatta Korda György Reptér című dalának 40 éves klipjét a Budapest Airport (Videóval)

utazomajom /

Hatalmas meglepetéssel készült a Budapest Airport a retro slágerek szerelmesei és Korda György rajongói számára, egyben megünnepelve a járvány miatti utazási korlátozások enyhítését. A repülőtér üzemeltetője az ország egyik legelismertebb rendezőjének együttműködésével újraforgatta Korda György Reptér című dalának immár 40 éves videóklipjét, amelyet július 5-étől láthat a közönség. Az utazás izgalmait, a repülés hangulatát, a nagy találkozásokat és önfeledt mosolyokat felidéző ikonikus dal a már jól ismert helyszínek mellett a megújult repülőtéri környezetbe is betekintést enged, amellyel remélhetőleg egyre több utas találkozik majd a következő hónapokban a forgalom növekedésének köszönhetően.

Budapest Airport / Czerkl Gábor

Máté Péter és S. Nagy István ikonikus szerzeménye már 40 éve a repülőtér himnuszaként idézi meg Magyarország kapujának forgatagát, sokszínűségét, az utazás előtti izgalmakat, a kultúrák találkozását, a repülés szabadságát. A dalnak tavaly készült el egy modernebb, energikusabb újrahangszerelt változata, amelyben Balázs Klári is közreműködik. Ezt az új hangszerelést követi most az új videóklip, amelyet a mai naptól a közönség is láthat a Budapest Airport Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

A budapesti repülőtér 2020-ban volt 70 éves, a jubileumot a Budapest Airport a kedvelt énekes közreműködésével szerette volna még emlékezetesebbé tenni. A koronavírus-járvány miatt azonban erre nem kerülhetett sor, a repülőtér üzemeltetője viszont nem mondott le az ünneplésről, és az idén megvalósította a tavaly már megálmodott koncepciót. Ráadásul a videóklip idei debütálása még aktuálisabb is, mint valaha, hiszen a járvány miatt szinte teljesen leálló légiközlekedés és ezzel együtt az utasforgalom lendületesebb megindulását is ünnepeljük vele. Július 1-jétől az európai uniós zöld kártya lehetővé teszi az Unión belüli szabadabb mozgást, ennek köszönhetően láthatóan egyre többen választják újra a repülős utazást.

Az új klipben megjelennek a repülőtér régi és új helyszínei egyaránt, újra láthatjuk a műemlék védettségű 1. Terminál belső tereit és központi csarnokát, de az ismert dallamok ezúttal a repülőtér legújabb épületeiben is felcsendülnek, mint például a tavaly átadott 1-es utasmóló, a 2019-ben teljessé vált B oldali utasmóló, vagy a központi épület, a SkyCourt.

„Régi álmom vált valóra, ezért egy percig sem haboztam, amikor a Budapest Airport és a stáb megkeresett. Szerettem a közös munkát, nagy élmény volt visszarepülni egy kicsit az időben és újra együtt szárnyalni ezzel a dallal. Szeretném örökül hagyni ezt a videóklipet a repülés szerelmeseinek, és remélem, a közönségünk is nagy lelkesedéssel hallgatja majd újra” – mesélte Korda György a forgatásról.

Budapest Airport / Czerkl Gábor

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta: „Missziónknak éreztük az idén 40 éves klip újraforgatását, hiszen ez a dal – ha mondhatjuk – a repülőtér himnusza is egyben. Nagyon megtisztelő, érzelmekkel teli és felemelő érzés volt Korda György művész úrral és Balázs Klári művésznővel dolgozni, és együtt új színeket, új dinamizmust és modernebb képi világot vinni ebbe a sokak által kedvelt dalba, ráadásul megújult repülőtéri környezetben. Az új klippel reméljük, végre búcsút inthetünk a másfél évig velünk élő utazási korlátozásoknak is, és nem csupán a már 71 éve minket szolgáló repülőteret köszönthetjük, hanem egyben a szabad utazás lehetőségét is.”

A klipet Galler András, művésznevén Indián rendezte, aki számos elismert magyar alkotó dalának megfilmesítője, és több televíziós nagyprodukcióval is dolgozott már együtt. A közel 40 fős stáb két napon át, összesen több mint 24 órán keresztül, párhuzamosan több helyszínen forgatott. Érdekesség, hogy a videóklipben szerepet kap a Budapest Airport két munkatársa is, egyikük közel három évtizede dolgozik a repülőtéren.

Galler András rendező a közös munka kapcsán hangsúlyozta: „Izgalmas kihívás volt a 40. évfordulóját ünneplő klipbe a modern életérzést, lüktetést belevinni. Az eredeti képek és helyszínek, mint például a szélzsák, a felszálló repülőgép és az 1. Terminál, itt is megjelennek, így teremtve folytonosságot, állandóságot, de fontos volt, hogy az új helyszínek több szerepet kapjanak. A világosabb, színesebb képekkel, a gyorsabb vágásokkal, a lendületes koreográfiával szerettük volna dinamikussá tenni a klipet, és átadni az utazás izgalmát, felszabadító érzését. Az eredeti klip humorát is tovább szerettük volna vinni, ez Korda művész úr és Balázs Klári művésznő személyisége, rutinja, jó kedve nélkül nem sikerülhetett volna.”

Kiemelt kép: Budapest Airport / Czerkl Gábor

Ajánlatok