accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A repülőgép mosdóinak piszkos története légiutaskísérők szájából

utazomajom /

Egy korábbi légiutas kísérő nemrégiben elárulta a legundorítóbb részleteket a repülőgépek mosdóiról, és arról, hogy az utasoknak miért kell vigyázniuk, hogy hogyan és mikor használják őket.

„A repülőgép mosdója lényegében egy szekrény, amelyben nincs tiszta levegő, nincs ablak és rossz a szellőzése is” – mondta a meg nem nevezett stewardess.

Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor mosdóba megy, belélegzi azt a levegőt, amit a korábbi mosdóhasználók kilélgeztek, (különösen, ha hosszú távú repülésről van szó), sőt a mellékhelyiségben akár székletrészecskékkel vagy más nem kívánatos betegséget okozó parányi részecskékkel is találkozhat, amelyek a WC-öblítés után keringenek a levegőben. Ezért ezen a szűk helyen ajánlott a maszk viselése.

Másodsorban vannak különösen alkalmatlan időszakok a mosdóhasználatra, például amikor elkezdődik a turbulencia és az apró zárt helységben könnyen megütheti az utas magát, vagy a hosszas turbulenciát követően sem ajánlott a vécéhasználat.

A felszállás előtt és a repülés legvégén sem tanácsos a fedélzeti wc használata, különösen, ha hosszú távról van szó, hiszen ekkor tapasztalják a legtöbb “rossz” használatot, ami a személyi higiéniát is befolyásolhatja.

A légiutas kísérő szerint gyakran nincs arra lehetőségük, hogy alaposan kitakarítsák a mellékhelyiséget a repülőutak között, hiszen kötött menetrenddel dolgoznak, és akár késésekkel is kell számolni. Ez azt jelenti, hogy a repülőgép mosdójának teljes, mélytisztítása nem mindig lehetséges az idő hiánya és a magasabb prioritások miatt. Egyes elmondások szerint igazán alapos mosdótisztítás kb. féléves gyakorisággal van.

A légiutas kísérő szerint a vécéhasználat döntő többségében az étel felszolgálása előtt van, ekkor nagyobb sor alakulhat ki. Ha mégis elmegyünk a mosdóba, kerüljük a felületekkel való érintkezést, amennyire ez megoldható és használjunk fertőtlenítő törlőkendőket saját egészségünk megóvása érdekében.

Amennyiben repülés közben szeretne valaki fogat kell mosni, a legjobb, ha palackozott vizet használ, mivel a vécében lévő víz kezeletlen és ki is van írva, hogy fogyasztásra nem alkalmas. Még ha csak öbögetésre kell, akkor se azt használjuk!

Forrás: nypost.com

Ajánlatok