accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Rétegrend az elektromos padlófűtéshez

utazomajom /

A családi ház építésénél igen sok megoldandó feladattal találkozol, az egyik ilyen tényező pedig annak az eldöntése, hogy milyen fűtés legyen az új otthonodban. A döntés meghozatalához nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, a gazdaságosságot, az energiatakarékosságot, a kényelmet és még sok mást. 

A vizes elektromos padlófűtés előnyei 

Napjainkban sokan választják az Elektromoskonvektorok.hu fűtőszőnyegeit és fűtőkábeleit, amelyek valóban sok előnnyel kecsegtetnek. Természetesen a tervezést és a kivitelezést is megfelelő képzettséggel rendelkező szakemberre kell bízni, de az sosem árt, ha bizonyos ismeretekkel az építtető is rendelkezik. 

Ebben szeretnénk a segítségedre lenni, hogy felelős és jó döntést hozhass. Az elektromos padlófűtés jelenleg a legkorszerűbb, innovatív fűtési mód, amennyiben megújuló energiát használunk fel, és ha háznak is alacsony a hővesztesége (tehát ha jól szigetelt), akkor nagyon kényelmes és jó hőérzetet biztosít.

A padlófűtés rétegeinek sorrendje

A padlófűtés telepítése az elektromos fűtőszőnyeg lerakásával kezdődik, ebből olyat érdemes választani, ami nem emeli a padló szintjét. Nagyon jól elő kell készíteni a talajt a fűtőszőnyeg lerakása előtt, a beton teljesen sima, repedésmentes és sík legyen, mert csak stabil alapokra épített rendszer működik jól!

Ezután következhet a második szint, amihez speciális EPS hőszigetelő táblákat célszerű választani. Ez kiváló hőszigetelő, ezért az alkalmazása feltétlenül javasolt. A tartósság érdekében érdemes lépésálló kivitelben megvásárolni. Két sorban, kötésben, kb. 10 cm rétegvastagságban, egymásra helyezve kell lerakni.

A következő szintek

A következő réteg lerakása opcionális, nem feltétlenül szükséges, de nagyon hasznos lehet. Ez egyéni döntés kérdése, de a fűtés hatékonyságához nagyban hozzájárul. Ez egy hőtükörfólia, amelyre érdemes vasrácsot helyezni, ehhez forgathatjuk a fűtés csöveit.

A dilatációs hézagok és a pontos kialakítás jön ezután, ez a padlóburkolat stabil működéshez szükséges. A falak mentén minimum 4-5 mm szélességben kell kialakítani, és szilikonnal vagy dilatációs szalaggal kell kitölteni, így a beton tágulását elháríthatjuk. Ezután következik a csövek elhelyezése, ez a vizes padlófűtés kialakításának sarkalatos pontja, itt érdemes szakember segítségét kérni.

A burkolás előkészítése

Ebben a fázisban nem ismerünk tréfát, itt esztrich betont kell használni, ami sóder, cement és különböző adalékanyagok meghatározott mennyiségben történő összekeverésével jön létre. Ezt fűtőbetonnak is nevezik, igen találóan. Nagyon jól vezeti a hőt, és nem reped.

Erre a rétegre kerülhet a burkolás. Kiváló alapanyagokból készült, szép kivitelezésű anyagok kaphatók, mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. A burkolat lerakása pontos, precíz legyen, hogy sokáig használható állapotban maradjon. A tökéletes megvalósításhoz mindenképp szakember segítségére lesz szükség.

Ajánlatok