accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A barkácsolás jótékony hatása a legfiatalabbak számára

utazomajom /

A játékra való képesség és igény már ősidők óta az emberiséggel van. A játék kikapcsol, tanít, önismeretet fejleszt és segít a világot jobban megismerni. A játéknak ezer és egy formája létezik, életkor függvénye, hogy éppen mit preferálunk. Kétéves kor környékén alakul ki a képesség a gyerekekben arra, hogy leképezzék környezetüket. Három-négyévesen már tökéletesen utánozzák anyukájukat, apukájukat, testvérüket vagy éppen a könyvekből, televízióból látott tevékenységeket.

Az ilyen típusú szerepjátékok támogatására rengeteg érdekes, kor- és nemspecifikus eszközt találunk. A BestMarktnál lányok és fiúk egyaránt megtalálják a számukra kedves játékot. Elsősorban a fiúk körében közkedveltek a barkácsoláshoz szükséges szerszámok, melyek annyira élethűek, hogy bárki számára összetéveszthetőek a valódi eszközökkel.

A szerepjátékok fontossága

Ezeket a játékos, valósághű eszközöket számos formában fel tudják használni a gyerekek szerepjáték során. Ez pedig kiemelten fontos számukra. A szerepjátékok kiszakítják a piciket a valóságból, miközben fejlődik a képzelőerejük. A tevékenységük közben egy olyan világot teremtenek maguknak, mely kedves nekik és melynek segítségével jobban megismerik, megértik a világot. A szerepjáték során fejlődnek a szociális és nyelvi készségek is, mindezek mellett pedig bonyolult fogalmak vállnak érthetővé számukra.

A közös játék családon belül

A szerepjátékok nemcsak akkor hasznosak, ha a gyerekek együtt űzik, de a szülő partnerségében is. Egyedül arra figyeljünk, hogy ne vegyük át az irányítást, hagyjuk, hogy a gyerekek saját maguk írják a történetüket, mi csak asszisztáljunk benne. A közös játék erősíti az összetartozást, a bizalmat és támogatja egymás megértését, tehát mindenképp előnyös tevékenység az egész család számára.

Játék, elsősorban fiúk számára

Bár napjainkban nincsenek kőbe vésett szabályok a játékok és a nemek tekintetében, az viszont elmondható, hogy elsősorban a fiúkat mozgatják meg a különböző szerszámok és barkácsolós eszközök. A kínálat természetesen nagyon színes. Élethű elemlámpa, sarokcsiszoló, lombfúvó, kör- vagy láncfűrész, fúrógép, csavarhúzó, légkalapács. Csak néhány példa a hatalmas választékból. Nagyon kedveltek a szerszámos gyűjtemények, készeletek, melyek általában számos eszközt tartalmaznak és egy nagy szerszámosládában kapnak helyet. És ha már elég szerszám van otthon, akkor éppen itt az ideje munkapadok, szerelőasztalok beszerzésére, hogy egy tökéletes műhelyt alakíthassunk ki a gyerekszobában.

Minden bizonnyal az apukák is oda lesznek a különleges szerszámos készletekért, gyermekműhelyekért. Ennek köszönhetően a közös játék ideje és minősége is igencsak megnövekedhet. Ez pedig pozitívan hat az egész családra.

Ajánlatok