accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Rossz íze van a kávénak? Akkor el kell végezni a kávéfőző gép tisztítását!

utazomajom /

Kávé. Minden reggel ezzel kezdünk, akár munkanap van, akár szabadnap köszönt ránk: a kávézásnak mindenkinél megvan a maga szertartása. Éppen ezért időről időre kell tisztítani a kávéfőző gépet! Miért? Hogy minden alkalommal maximális kávé élményt kapjunk.

Minden kávéfőző gép “életében” eljön a kávéfőzőgép-tisztítás pillanata

Akár kicsi, akár nagy kapacitású kávéfőzőről beszélünk a tisztításnak rendszeresnek kell lennie. Ez több szempontból is nagyon fontos feladat, hiszen csak így garantálható a kávé valódi íze, zamata és minősége, másrészt ezzel a kávégépet is meg tudjuk védeni a károsodásoktól.

Napjainkban már olyan tisztítószerek vannak forgalomban, amelyek megkönnyítik a lerakódások eltávolítását – ilyen a Flornál is beszerezhető Kiehl Coffexano-Cit vízkőeltávolító, ami hatékonyan és megbízhatóan birkózik meg a makacs vízkőlerakódásokkal és szennyeződésekkel. Rendszeres alkalmazásával megelőzhető a vízkő további lerakódása – garantálható a gépek megfelelő működése.

Miért van szükség a kávéfőző gép tisztítására?

A kávéfőző gép tisztítása olyan folyamata a kávéfőzésnek, amit nem szabad félvállról venni. Az eszköz belsejében ugyanis számos szennyező anyag rakódhat le. A kávézacc, a kávéolaj és a vízkő fokozhatja a készülék kopását és befolyásolhatja a kávé minőségét, sőt kedvezőtlen esetben még eldugíthatja a kávéfőzőt is.

A kávéfőző gép tisztítása során lényegében ezen oda nem illő lerakódásokat távolítjuk el, hiszen senki sem szeretne a kávéjával olajat vagy vízkövet fogyasztani.

Sokan teszik fel a kérdést: hogyan kerül a szennyeződés a gépekbe, amikor minden alapanyagunk teljesen tiszta volt? Így igaz, tiszta volt, de a főzés során a kávébab olyan olajokat bocsát ki, amelyek a kávégép egyes részeiben felhalmozódnak. Vagyis, ha problémamentesen működő gépet és finom kávét szeretnénk, akkor kénytelenek leszünk odafigyelni a keletkező olajnak és vízkőnek a rendszeres eltávolítására.

Miből ismerhető fel, hogy tisztításra szorul a gépünk?

Talán az egyik legfontosabb jel az, ha kellemetlenül megváltozik a kávé íze, vagyis rossz mellékíze lesz – ilyenkor már felvetődik, hogy eljött a kávéfőző gép tisztításának ideje. Szemmel is azonosítható jel lehet, ha a kávégép kifolyó részébe nézve meglátjuk a felhalmozódó fekete szennyeződést.

Az, hogy mikor jön el a karbantartás ideje, attól is függ, hogy milyen gyakorisággal főzünk kávét, milyen kávébabokat használunk. Szakértők szerint 10-15 főzés után célszerű felvenni a harcot a már lerakódott olajjal és vízkővel.

Tetszik vagy sem: bizony el kell végeznünk a kávéfőzők (és más konyhai gépeink) vízkőeltávolítását legalább 3 havonta. Ehhez mindig használjuk előírásszerűen azokat a szereket, amelyek erre lettek kifejlesztve. A nagyobb, ipari és vendéglátóhelyeken alkalmazott szerek háztartásokban NEM alkalmazhatóak! Természetesen léteznek háztartási használatra alkalmas termékek is.

Tegye Ön is élménnyé a kávézást, gondoskodjon kávéfőző gépe tisztán tartásáról, a felhalmozódott szennyeződések eltávolításáról.

Ajánlatok