accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Energiatakarékos lámpákkal a lakás minden helyiségében

utazomajom /

Manapság már nem azokat az időket éljük, amikor az emberek a napfelkeltével ébredtek és napnyugtakor feküdtek le aludni. Megváltozott a bioritmusunk, és megnövekedett a “fentlét”, amelyhez az elektromos áram és a hozzá kapcsolódó különféle lámpák megléte nélkülözhetetlen. A fényforrások és világítás nélkül nehéz helyzetbe kerülnénk, és az egész életünk lebénulna. Nem hiába fejlesztik ezt az iparágat is gőzerővel a kutatók, hiszen a lámpák életünk egyik legfontosabb részei.

Online lámpavásárlás

Egy helyiségben is már több fajta lámpát használunk, így a lámpa, valamint a tartozékaik vásárlása már gyakori folyamat. Ezért jó, ha olyan webshoppal kerülünk szembe, ahol bőven van lehetőségünk válogatni, mint amilyen a BestMarkt webáruház lámpatestek termékkínálata, ahol többek között asztali, fali, mennyezeti, napelemes vagy akár mozgásérzékelős lámpa is kapható.

Napjainkban már szempont, hogy a lámpagyártók magukénak vallják a fenntartható fejlődés elveit és minél inkább környezetbarátabb, energiahatékonyabb lámpákat gyártsanak. Ezeknek az elveknek nagymértékben megfelelnek a LED-es izzókkal felszerelt lámpapestek vagy csak simán az egyszerű LED-szalagok.

Megvilágítások fajtái

Általában igaz minden helyiségre, hogy van egy központi fényforrás, amelyet kiegészítenek vagy körülvesznek alternatív megoldások. A központi lámpa a mennyezeten található, de napjainkban már divatosak a több kisebb egységből álló vagy függőlámpák is.

A kiegészítő fényforrások között vannak, amelyek csupán hangulatvilágítást nyújtanak, mások egy adott feladatra adnak választ. Ilyen például, ha valaki az otthoni munkájához, iskolai tanulásához szeretne kifejezetten egy asztali lámpát. Vagy van egy olyan zuga, ahová egy könyvvel a kezében félrevonulhat. A fotel mellé tehetünk egy kisebb asztalkát vagy éjjeliszekrényt, amin egy kisebb lámpa szolgáltatja a célzott megvilágítást, vagy tehetünk egy nagy állólámpát is.

Gyerekszobákban nagyon népszerűek az éjjeli fények, melyek egyrészt hangulatosabbá teszik a kicsik környezetét, másrészt biztonságot nyújtanak nekik, ha félnek a sötétben. Nem utolsósorban, ha éjjel ki szeretnének menni a szobából, nem tévednek vagy esnek el.

Okoseszközök a világításban is

Ahogy életünk minden területén, úgy a világítástechnikába is belopta már magát a digitalizáció, amely a lámpák vezérlésében ölt testet. Már korábban is találkozhattunk olyan lámpákkal, amelyek érintésre adtak halványabb vagy erősebb fényt vagy tapsra kapcsolódtak le. Most a wifihez és okostelefonos applikációval nagyon kényelmessé válik, hogy teljes mértékben irányíthatjuk a világításunkat, akár különféle időzítőket is beprogramozva.

Az okoslámpák már különféle funkciókkal is bírnak, így pl. színüket is tudják változtatni, amely igazán különlegessé tehet egy nappalit vagy hálószobát. Nézzen körül a BestMarkt kínálatában, ahol keresését számtalan szűrő is segíti, mint pl. az élettartam, a fényerő, a gyártó, a típus, az elhelyezés és még sok minden más.

Ajánlatok