accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Így rövidítette meg olvasónkat a Ryanair 20 ezer forinttal és ez veled is megtörténhet!

utazomajom /

A fapados légitársaságok nem azért olcsóak, mert kevésbé lennének biztonságosak, vagy régi gépekkel repülnének (Sőt! Miért ilyen olcsó a fapados?), de azért valamiből nekik is meg kell élni. Egyet elárulhatok: nem a repülőjegy árán keresik a profit jelentős részét. Manapság már sokkal nagyobbra rúg ennél az egyéb szolgáltatásokból fakadó bevétel, mint az elsőbbségi beszállás, ülőhelyválasztás, vagy éppen a nagyobb kézipoggyász.

Habár a fapadosok előszeretettel hirdetik, hogy mennyire egyszerű foglalni az oldalukon, valójában egy akadálypálya, ahol ha nem vagy rutinos, biztosan elvérzel. Olvasónk Tibor férfiasan teljesítette a feladatot, csak olyan szolgáltatást választott amit valóban szeretett volna. Fizetéskor 241.704 forintos végösszeget mutatott a rendszer, ami a képernyőmentés szerint 788.25 eurónak felelt meg. Valójában azonban 788 euró éppen 20.000 forinttal többet ért a 241.704 forintnál. A Ryanair oldala tehát irreálisan alacsony áron mutatta a devizát a forinthoz képest.

Ezért aztán fizetés után jött a meglepetés, a bank 252.818 forintot vont le a számláról.

Mit tehetett volna Tibor másképp?

Emlékeztek még az akadálypályás hasonlatra? A Ryanair fizetés előtt elrejt egy apró linket teljesen irreleváns helyen, Exchange Rate néven. Erre kattintva egy újabb ablakban megnézheted, hogy hogyan is váltja a társaság a különböző valutákat, illetve kérheted, hogy a saját bankod átváltási árfolyamát használnád a Ryanair elképesztően pofátlan, már-már a budapesti repülőtéri pénzváltókkal (na jó, azért azzal nem lehet) versengő ára helyett. A forintos és az eurós árat csak akkor látod, ha kitöltötted a bankkártya adatokat és a lakóhelyed adatait.

Ez a probléma leginkább akkor jön elő, ha nem budapesti (pl. bécsi) indulású járatot szeretnél foglalni, vagy pedig valamiért korábban átállítottad a devizát forintról. Mivel mostanában a bécsi repülőtérről sok esetben negyed annyiért utazhatsz, érdemesnek tartottam megosztani.

Tehát mielőtt rákattintasz például egy bécsi indulású járat esetében a fizetés gombra, és ezáltal elfogadnád a Ryanair elképesztő váltását, az Exchange Rate linkre kattintva utasítsd el, hogy az ír társaság váltsa át a pénzed. A bankoddal sokkal jobban fogsz járni!

 

Ajánlatok