accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Ryanair kézipoggyász szabályzata – mit és mennyit vihetek?

utazomajom /

A Ryanair, “Always Getting Better“, ahogy a szlogenből is kiderül, egyre jobbak lesznek. Nincs ez másképp a kézipoggyászokkal kapcsolatban sem, ahol szintén az utasok érdekeit tartja szem előtt, a Wizz Air légitársasággal egyetemben. Az ottani, szinte betarthatatlan poggyász szabályokról itt írtunk.

A Ryanair honlapján először egy figyelmeztetés fogad, milyen hátrányokkal jár, ha nem vásárolsz elsőbbségi beszállást:

  • akkor nem vihetsz fel 2 kézipoggyászt a fedélzetre
  • valószínűleg várnod kell a poggyászkiadó futószalagnál (szerk: lehet, hogy egy utas közben rálép a lábadra, vagy egy beteg néni hátulról letüsszent, de ami sokkal valósabb félelem: összetörik a poggyászod, kilopnak belőle valamit, elveszik)
  • nem az elsők között léphetsz a fedélzetre (van kiosztott ülőhely, ezért ha egészségügyi probléma nem indokolja, szerintem ez nem olyan nagy veszély)

Elsőbbségi beszállás nélkül

Ha nem váltottál 2 kézipoggyászos Elsőbbségi beszállást, akkor a gurulós poggyászodat nem hozhatod fel a fedélzetre. Ez a poggyászod a beszállókapunál térítésmentesen a poggyásztérbe kerül. Tehát nem kell feladnod a check-in-nél, a beszállókapunál kell leadnod! (Már ha elkérik..) Kisebb táskád mérete nem haladhatja meg a 35 x 20 x 20 cm-t, és könnyedén be kell férnie az előtted lévő ülés alá. A Wizz Air-nél a kis kézipoggyász mérete 40 × 30 × 18 cm, nem keverendő!

Az előírtak be nem tartása tételenként 50 eurós, az indulási kapunál fizetendő büntetést von maga után, és a fedélzeten lévő valamennyi utas késedelmes indulását eredményezheti.

Remélem, hogy a fentiek miatt kétszer is meggondolod, hogy megvásárolod -e az elsőbbségi beszállást! Ha nem, akkor nézzük tovább..

Elsőbbségi beszállás és 2 kézipoggyász

Hagyományos kézipoggyászukat csak azok az utasok hozhatják fel a fedélzetre, akik megváltották a 2 kézipoggyászos Elsőbbségi beszállást, vagy a Flexi Plus, vagy a Plus, vagy a Family Plus szolgáltatás valamelyikét.
Kisebb táskád mérete nem haladhatja meg a 35 x 20 x 20 cm-t, és könnyedén be kell férnie az előtted lévő ülés alá. A “könnyedén” nem kerül kifejtésre, tehát ha nehezen férne be, akkor ezek szerint azt már nem viheted magaddal.
Büntetési tétel: Az előírtak be nem tartása tételenként 50 eurós, az indulási kapunál fizetendő büntetést von maga után, és a fedélzeten lévő valamennyi utas késedelmes indulását eredményezheti.
Az elsőbbségi beszállás díja foglaláskor 1.750 Ft, foglalás után vagy a repülőtéren pedig 2.100 Ft járatonként és utasonként. Tehát ha ketten utaztok akkor 7.000 forint pluszköltséget fog jelenteni.

Ajánlatok