accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Ryanair ideiglenesen törli az olasz járatok 25%-át a koronavírus miatt

utazomajom /

A Ryanair, az ír fapados a mai napon bejelentette, hogy március 17 és április 8 közötti három hetes intervallumban törli az olasz járatai 25%-át a koronavírus miatt. Néhány napja a Wizz Air hasonló lépésre szánta el magát, azonban ők a vírus helyett a “kereslet csökkenését” jelölték meg kiváltó oknak.

A Ryanair Utazómajomhoz eljuttatott közleményében olvasható, hogy főként az olasz járatok esetében drasztikusan megemelkedett azok száma, akik nem jelentek meg a beszállásnál.

Érdekelhet: Ezt teheted, ha a koronavírus miatt lemondanád az utazásod!

A társaság ügyvezetője, Michael O’Leary hozzátette:

“Jelenleg arra összpontosítunk, hogy minimalizáljuk a személyzettel és az utasokkal kapcsolatos kockázatokat. Noha az elkövetkező két hétben rengeteg foglalásunk van, a március végére, április elejére jelentősen csökkentek a foglalásaink.

A törléssel, menetrendváltozással érintett összes ügyfelet legalább 14 nappal az utazás megkezdése előtt értesítjük.”

Utóbbira azért van szükség, mert így tudnak kibújni a magas kártérítések megfizetése elől. Ez egy bevett szokás, ahogy legutóbb a Wizz Air, most a Ryanair is csak a két héttel későbbi járatokat ritkítja. Ha egy 180 fős foglaltságú járatot törölnek, akkor legkevesebb 15.208.654 Ft kártérítést kellene fizetniük, és ez csak az egyik útvonalat jelentené. A légi utasok jogairól itt írtunk.

Ajánlatok