accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Seychelle-szigetek legszebb strandjai!

utazomajom /

Szinte minden tengerpartokat felvonultató toplistában első helyek valamelyikén szerepelnek Seychelle-szigetek gránitsziklás strandjai. Nézzük, miért is olyan csodásak ezek a partok! Hátulról indulunk.

9. La Digue – Anse Source d’Argent

Sokak szerint a világ legszebb tengerpartja, itt forgatták többek között a Bounty csoki és a Bacardi híres reklámját is. Egyetlen fizetős strand a Seychelle-szigeteken. A park bejáratától körülbelül 15-20 perc alatt elérhető biciklivel, majd sétával. Két apró gyümölcsös bódé található közvetlenül a part mellett, ahonnan kellemes zene szól. Persze csak akkor, ha éppen nem kér senki frissen facsart gyümölcslevet, és nem kell bekapcsolni a generátort. Szerintünk nagyon túlértékelt, minden szigeten vannak ennél szebb partok, ráadásul ingyen. Az árapály jelenség nagyon jelentős. Apálykor át lehet sétálni további partokra, azonban érdemes vigyázni, mert dagálykor nem lehet visszajönni a partra.

8. Mahé – Anse Forbans

Egy kis öbölben található strand. Sajnos ottjártunkkor nem volt napos idő, de a víz sekély, nyugodt, fürdősre tökéletesen alkalmas. Érdemes magaddal vinni a búvárszemüveged is, hiszen korallok mellett színes halakkal és teknősökkel is találkozhatsz!

7. Mahe – Anse Soleil

Autóval könnyedén elérhető, barátságos part. A víz gyorsan mélyül, búvárkodásra alkalmas. A strand közvetlen közelében egy étterem található, azonban az árai nem túl barátságosak. 🙂

6. Mahé, Anse Boileau

Csodás látványt nyújt, fürdésre azonban nem minden évszakban ajánlott. Az árapály jelentős, a víz apálykor nagyon visszahúzódik. A strand mindkét oldalán hatalmas gránitsziklák magasodnak az égbe.

5. Praslin – Cote d’Or

Közel 3 kilométer hosszú elterülő fehérhomokos tengerpart. Praslin legnyüzsgőbb központja, bárokkal, éttermekkel, éjszakai élettel. A strandról apró szigetek láthatók. A sekély víz kellemesen meleg, kisgyerekes családok számára is tökéletes választás. A helyeik hajókirándulásokat, kókuszt és egyéb szolgáltatásokat kínálnak.

4. Praslin – Anse Georgette

Seychelle szigeteken egy kivételével minden strand publikus, ingyenesen látogatható. Még azok is, amiket egyébként csak resortokon keresztül lehet elérni. Ilyen az Anse Georgette is, ahová a hoteltől előzetes engedélyt kell kérni díjmentesen. A recepciót kell keresni, vagy pedig a szállásadótokat megkérni. Legtöbb esetben már másnap mehettek is megnézni ezt az elképesztően szép strandot. Semmilyen szolgáltatás nincs sajnos a közelben, így célszerű ételt és italt is vinni. A hotel bejáratától fél órás sétával érhető el a part. Sokszor nagy hullámok és erős sodrás tapasztalható, ezért vízi mentő hiányában érdemes óvatosan fürdeni!

3. Mahe, Anse Royale

Az egyik kedvenc strandunk Mahé-n. Sosem volt zsúfolt, a víz sekély, nincsenek erős áramlatok és csodás kristálytiszta víz vár. A közelben buszmegálló, parkoló éttermek, boltok, take-away is található. A turistákon kívül a helyiek is előszeretettel keresik fel.

2. Praslin – Anse Lazio

Kedvenc partunk Praslin szigeten. Az Anse Lazio-tól néhány méterre a sziklák között egy átjárón keresztül tovább lehet haladni, ahol ez a fehérhomokos part vár. A fák alatt biztosan találni árnyékot, hiszen kevesen tudnak erről a partszakaszról. Érdemes búvárszemüveget is vinni, a korallokon, színes méretes halakon kívül teknősökkel és rájával is találkozni. Egy nem is túlértékelt büfé üzemel a hegyoldalon, ahová a fák között lehet feljutni. Busszal nehézkes a megközelítés, de 25 perces sétával elérhető. Útközben egy ausztrál öregember étterme kertjében a pálmafák alatt hatalmas teknősöket tart. Ezen a részen annyi kókuszpálma van, hogy szinte minden méteren találni egyet. A fa kerítés éles hegyén ki lehet bontani, majd a barna kókuszt feltörni és meginni. A helyi taxisok segítenek, ha nem megy! 🙂

1. La Digue, Grand Anse

Egyszerűen tökéletes. Hófehér aprószemű homok, csodálatos növényzet, lélegzetelállító gránitsziklák. A kristálytiszta, teljesen áttetsző vízben színes halacskák úszkálnak. Megközelítése biciklivel ajánlott, a közelben étterem található.

+1 Prasin, Vallee de Mai Nemzeti Park

Ajánlatok