Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Így úszhatod meg olcsón a Maldív-szigeteki luxusnyaralást

2019. március 02. szombat, 07:30 - cerkofmajom
Afrika Maldív-szigetek Tippek & Trükkök

Néhány éve az átlagembereknek csupán elérhetetlen álom volt a Maldív-szigetek, manapság azonban egyre több hátizsákos turistát látunk a földi paradicsomban nyaralni. Mi a titkuk és hogyan tudják pénztárcakímélő módon megszervezni az utazást? Utánajártunk.

Nem titok, hogy a Maldív-szigetek hírhedten drága célpont. Az Indiai-óceán szigetvilága festői korallzátonyairól, türkizkék vizéről és bungalóiról híres, de itt találhatók Ázsia legjobb búvárhelyei és a világ legdrágább luxus üdülőhelyei is. Egy átlagos hotelben akár több százezer forintot is elkérnek 1-1 éjszakáért, napjainkban azonban a vékonyabb pénztárcával rendelkező turisták számára is elérhető vált ez a luxus.

Spórolj a szálláson és az étkezésen!

Megértjük, hogy mindenki türkizkék lagúnák sekély vízére épített bungalókról álmodik, ám sok pénzt takaríthatsz meg, ha egy helyiek által lakott szigeten bérelsz szobát valamelyik vendégházban. A Maldív-szigeteknek kb. 200 lakott szigete van. A legnépszerűbb Maafushi, amely 25 km távolságra fekszik a fővárostól, Malétól, ahonnan komppal vagy a motorcsónakkal is könnyedén megközelíthető. A helyiek által lakott szigeteken -egy néhány évvel ezelőtti törvénymódosításnak köszönhetően- egyre növekvő számú vendégház várja a turistákat, így könnyen találhatsz magadnak olcsó szállást Maafushiban, Guraidhoo-ban, Dhigurah-ban vagy Thoddoo-ban is.

Ugyanez igaz az étkezésre. A legtöbb vendégház reggelit is kínál, a forgalmasabb szigeteken, pl. Maafushin pedig több étterem is elérhető, kedvező áron.

Fotó: Mohamed Thasneem /Unsplash

Közlekedés a szigetek között

A helyi kompok elég ritka menetrenddel közlekednek, viszont nagyon olcsók: néhány dollárba kerül egy háromórás utazás is. Ha viszont resort szigetet szeretnél meglátogatni, kénytelen leszel motorcsónakot bérelni, a kompok ugyanis nem mindenhol állnak meg. Ezek a motorcsónakok sajnos nem olcsók, akár 200 dollárt is elkérhetnek 1-1 útért. A repülőgép még ennél is drágább: egy 20 perces út akár 500 US dollárba is kerülhet. Megoldás? Érdemes megkérdezni egy helyi halászt, hogy elvisz-e A-ból B-be a csónakján. Ha szerencsénk van, fillérekből kijön a szigetek közötti utazás.

Fotó: Colin Watts / Unsplash

Luxusprogramok megfizethető áron

A Maldív-szigetekre utazó turisták ötcsillagos luxust kaphatnak anélkül, hogy több száz dollárt költenének éjszakánként. Aki ugyanis a helyi szigeteken bérel szállást, egy napos „belépőt” is vásárolhat a felkapott üdülőhelyekre. Ezek a napijegyek egy retúr motorcsónak transzfert tartalmaznak, valamint belépési díjat és hozzáférést a resort létesítményeihez. Sok helyen ebédet és korlátlan italokat kínálnak, beleértve a koktélokat, a bort és a sört is. További előny, hogy akár több szigetet is megismerhetünk azzal, hogy más és más resort szolgáltatásaira fizetünk be.

Fotó: Mohamed Ahzam / Unsplash

+ 1 Mikor utazzunk?

Míg a főszezon novembertől áprilisig tart (a csúcs az ünnepek körül van), addig májustól októberig gyakrabban találni olcsóbb ajánlatokat. Ez utóbbi időszakban persze számolni kell az esős időszakkal és a monszunnal, de akinek ez belefér és bevállalós, sok pénzt takaríthat meg álmai utazásán.

Fotó: Ibrahim Rifath / Unsplash

Ugye, hogy nem is lehetetlen a spórolás a Maldív-szigeteken? Persze alapos utánajárást és szervezést igényel, de higgyétek el, a végeredmény mindenért kárpótol.

Még több olvasnivaló ⇒ Maldív-szigetek – Praktikus tanácsok! 

Talán ez is érdekelhet
Szeretnél utazni?

Afrika 11 nap a paradicsomban, Maldív-szigeteken, szállással, reggelivel és repjeggyel: 251.500 Ft-ért!

251.500 Ft

Szállást legjobb ár-érték aránnyal Maafushi szigetén találsz, ami komppal és speed boattal is olcsón elérhető. Míg utóbbi 20 dollárért közlekedik, addig a komp kevesebb mint 1000 Ft-ba kerül, és naponta 1-2-szer jár. Ez a sziget lakott, aminek előnye, hogy vannak boltok, éttermek, ahol 2000 Ft körüli összegért a legfinomabb ételekből ehetsz komplett vacsorát. A lakott…

Afrika 10 nap a paradicsomban, Maldív-szigeteken, szállással és repjeggyel: 241.500 Ft-ért!

241.500 Ft

Szállást legjobb ár-érték aránnyal Maafushi szigetén találsz, ami komppal és speed boattal is olcsón elérhető. Míg utóbbi 20 dollárért közlekedik, addig a komp kevesebb mint 1000 Ft-ba kerül, és naponta 1-2-szer jár. Ez a sziget lakott, aminek előnye, hogy vannak boltok, éttermek, ahol 2000 Ft körüli összegért a legfinomabb ételekből ehetsz komplett vacsorát. A lakott…