accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Síelés az egzotikus Grúziában

lanymajom /

Ha idén egy igazán különleges helyszínen síelnél, de az ár döntő szerepet játszik a választásnál, akkor Grúziánál nem is tudnánk egzotikusabb úti célt ajánlani. A kaukázusi országban 2000-3000 méter magasságban kialakított síterepek, világhírű vendégszeretet és gasztronómia, gyönyörű tájak és kedvező árak fogadnak.

A grúziai pályák áttekintése

A számok alapján az ország legnagyobb síközpontja a Gudauri, habár a Kutaiszi repülőtértől pont ez esik a legtávolabb. A Khatsvali és a Tetnuldi pályái Grúzia egyik leghíresebb tájegységén, a lélegzetelállító Svaneti régióban található. Habár a táblázatból is sok adatot ki lehet szűrni, de nézzük meg a pályákat egyenként is, hogy még könnyebb legyen a döntés.

A táblázat forrása: http://snow.ge/

I. Gudauri

A gyönyörű Kazbegi régióban található Gudauri síközpont az ország legnépszerűbb, legkiterjedtebb és az egyik legfejlettebb síterepe.

1. Utazás a repülőtérről

Grúziában a tömegközlekedés nem olyan fejlett, mint a nyugati országokban és a vezetési stílus is eltér a hazaitól, ezért nem olyan gyakorlott vezetőknek az autóbérlést nem ajánljuk. Habár kétségtelenül a helyi buszok igénybevétele a legolcsóbb megoldás, de a menetrend teljesen kiszámíthatatlan, ezért a turisták számára a közlekedés legkényelmesebb módja a privát transzfer. Ha csoportosan utazunk, akkor az árak egyáltalán nem drágák. Kutaiszi repülőteréről 4 főre már 75 dollártól foglalható transzfer. Az árakról részletesen itt tudsz tájékozódni.

gudauri síelés fapadossal
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/pukomuko/25298251793/

2. Szálláslehetőségek

Mivel ez az ország legnépszerűbb síterepe, ezért a szállást mindenképpen előre kell foglalni, a helyszínen már biztos, hogy nem fogunk szabad szobát találni. A környék legjobb szálláslehetőségeiért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát. Érdemes térkép alapján választani, mert a kereső egy nagyobb régiót fed le.

3. Sífelszerelés

Teljes sí- és snowboard felszerelés bérlése már átszámítva napi 4100 Ft-tól lehetséges. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat. A sífelszerelés bérlés részletes árlistájáért kattints ide. (Az oldal csak oroszul jön be.)

gudauri hegyek síelés grúzia
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/pukomuko/25901071526/

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet átszámítva 3500 Ft, a részletes díjtáblázatért kattints ide.

5. Síoktatás

A központban oroszul és angolul beszélő oktatók is dolgoznak. Az oktatók elérhetőségét itt találod. Árakért vedd fel velük a kapcsolatot. Véleményem szerint hivatalos árak nincsenek, érdemes alkudni, főleg ha egy nagyobb csoport venné igénybe a szolgáltatást.

6. Gudauri síelés + Tbiliszi városnézés hangulata videóban

II. Khatsvali

A sípálya környéke,  Mestia a kivételes hegyi tájával és a középkori településeivel az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A síterepről, annak szolgáltatásairól és árairól nagyon limitált az információ az interneten, illetve az adatok alapján a pálya is elég kicsi, ezért érdemesebb a pár km-rel arréb található nagyobb központot, a Tetnuldit választani (a cikk V. pontjában írunk róla részletesen).

III. Bakuriani

A Kutaiszihez legközelebb eső síreszort egy nívós üdülőhely Grúziában, ahol télen-nyáron várják a kikapcsolódni vágyó helyi lakosokat és külföldi turistákat egyaránt.

1. Utazás a repülőtérről

Privát transzfer az alábbi oldalakon szervezhető:
http://transfersgeorgia.com/
http://kiwitaxi.com/

2. Szálláslehetőségek

A környék legjobb szálláslehetőségeiért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát. Érdemes térkép alapján választani, mert a kereső egy nagyobb régiót fed le.

3. Sífelszerelés

A síközpont hivatalos oldala szerint elvileg lehetséges a sífelszerelés bérlés, habár a megfelelő aloldalra kattintva egy teljesen fehér lap jön be.

bakuriani síelés fapadossal
A kép forrása: http://www.bakuriani.ski/

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet átszámítva 3500 Ft, a részletes díjtáblázatért kattints ide.

5. Síoktatás

A honlapon árakról nincs információ, a síoktatók elréhetőségéért kattints ide.

6. Bakuriani hangulata videóban

https://youtu.be/8pME8dm2qwg

IV. Goderdzi

A Goderdzi a török határtól nem messze található, egy nagyon gyönyörű, hangulatos, környéken.

1. Utazás a repülőtérről

A transzfert az előző pontban említett cégeknél, vagy közvetlenül a reszort honlapján is el lehet intézni.

Goderdzi Ski Resort
A kép forrása: http://goderdzi.com/

2. Szálláslehetőségek

Szálláslehetőségeket is közvetlenül a reszort honlapján találsz.

3. Sífelszerelés

Teljes sí- és snowboard felszerelés bérlése már átszámítva napi 3000 Ft-tól lehetséges. Ha inkább a sajátodat vinnéd, itt találsz árakat.

síelés goderdzi
A kép forrása: http://goderdzi.com/

4. Felvonó használati díj

Felvonó napi bérlet átszámítva 2300 Ft, a részletes díjtáblázatért kattints ide.

5. Goderdzi hangulata videóban

V. Tetnuldi

A Tetnuldi síterep a bámulatos UNESCO világörökség listás Svaneti régióban fekszik. Nem messze található Grúzia legmagasabb hegye, az 5201 méter magas Mount Shkhara.

1. Utazás a repülőtérről

A transzfert a már említett honlapokon vagy a reszort saját weblapján lehet intézni. Bővebb információért kattints ide.

A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/vampa__/5138416767/
A kép forrása: https://www.flickr.com/photos/vampa__/5138416767/

2. Szálláslehetőségek

A környék legjobb szálláslehetőségeiért és a pontos árakért keresd föl az Utazómajom oldalát. Érdemes térkép alapján választani, mert a kereső egy nagyobb régiót fed le.

3. Síelszerelés, felvonó, síoktatás

A felvonó napi díja átszámítva kb. 3300 Ft. Felszerelést bérelni valószínűleg lehet, de árlista a honlapon nincsen. A bérlésről és az oktatásról érdemes közvetlenül a síközponttól érdeklődni itt.

4. Tetnuldi hangulata videóban

Összességében a legfejlettebb és a legnépszerűbb pálya a Gudauri. A többi is gyönyörű, de több előkészületet és szervezést igényel. Bármelyik síterepet választod, biztosítással lesz kerek az utazás, amit itt könnyen elintézhetsz.

Ajánlatok