accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Sorra mennek tönkre a párkapcsolataid, és nem tudod, miért?

utazomajom /

Bizonyára te is találkoztál már a rokonságban vagy a baráti körödben olyan emberrel, akinek valamiért folyamatosan zátonyra futnak a párkapcsolatai. Sőt, akár lehet, hogy te magad is tapasztaltad már, hogy többször sétálsz bele ugyanabba a csapdába, többször reagálsz ugyanúgy, ahogy amúgy nem túl építő, és inkább rombolod vele a kapcsolatod, semmint előremozdítod.

Gondolkoztál már azon, hogy ez mi miatt lehet? Hogy hiába más ember mellett élsz, ugyanazok a gondok merülnek fel? Vagy hogy miért választasz mindig egy típusú embert, hogy aztán bizonyos idő elteltével belásd, nem neked szánta az ég?

Ha eleged van az örökös újrakezdésből, akkor érdemes fontolóra venni a videopszichologus.hu szakembereinek a figyelmezetetését!

Tényleg minden gyermekkorban dől el?

Kutatások garmadája szól arról, mennyi mindent meghatároznak az első évek az ember életében. Az anyatejes táplálástól kezdve az együtt alvásig minden formálja a gyermek személyiségét, ugyanakkor semmi sincs rá nagyobb hatással, mint az elsődleges gondozó, azaz az édesanya személye.

Ahogy az anya viszonyul a gyermekhez, ahogy ellátja vagy elfojtja az igényeit, ahogy szeret vagy bántalmaz, ahogy a gyermeket vagy saját magát helyezi előtérbe, mind hozzájárul ahhoz, hogy kialakuljon egy bizonyos típusú kötődés.

Alapvetően a biztonságos vagy a bizonytalan kötődés fog meghatározni szinte mindent a későbbi élet során, de hogy a párkapcsolatodba lesz beleszólása, afelől ne legyen egy szemernyi kétséged sem!

A kötődési mintád nem végleges!

Persze fontos tudni, hogy kellő önismerettel ez nagyban orvosolható, és ha hajlandó vagy megdolgozni érte, neked is juthat tartós és boldog párkapcsolat osztályrészedül.

Nézd csak, felismered magad valamelyikben?

  1. Független és erős vagy, akit nehéz megközelíteni? Inkább az egyéjszakás kalandok a jellemzőek? Na jó, egy-egy rövidebb párkapcsolat is belefér?
  2. Nem tudsz mit kezdeni az intimitással? Zavar, ha lelkizni kell?
  3. Úgy érzed, senki nem szeret viszont annyira, mint amennyire te szereted? A partnered rendkívül fontos az életedben, ugyanakkor azt érzed, hogy fordítva már nincs így?
  4. Vágynál egy mély kapcsolatra, de nem vagy képes megbízni senkiben, és hiába szeretnéd, nem tudod átadni magad az érzelmeknek?
  5. Könnyen kerülsz közel a párodhoz? Mersz kérni, ki mered mondani, ha valami nem jó, és szívesen viszonzod is azt, amit kapsz?

Alig akad olyan ember, aki ne ismerne magára. Ha úgy érzed, lenne kedved elindulni az önismeret rögös útján, keresd bátran a videopszichologus.hu szakembereit!

Dolgozz önmagadon, megéri!

Ha azt érzed, hogy kezdesz rájönni, hol romlik el minden, érdemes továbbvinni a fonalat egy pszichológus segítségével.

Egy percig se gondolkozz azon, hogy érdemes-e felderítened ezeket a mintákat, hiszen akár pár ülés után teljesen másként fogod látni magad és a párkapcsolati mintákat. Ha nem szeretnél magányosan megöregedni, akkor feltétlenül érdemes dolgozni azon, hogy boldog lehess a párkapcsolatodban!

Ajánlatok