accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

12 órája “tartják fogva” a SunExpress utasait a Budapest Airport tranzit területén belül

utazomajom /

Frissítés: 08:53-kor rendben leszállt a gép Antalyában.

Frissítés: Végül a gép június 21 11:35 helyett június 22 06:00-kor 19 órás késés után minden gond nélkül rendben felszállt az utasokkal. A járat már a leszállásra vár, 1 órája köröz Antalya előtt.

Frissítés: Este 23:25-kor poggyász nélkül kiengedik az utasokat a tranzit zónából és előreláthatólag 4:30-ra kell visszaérni a terminálba.

A Flightradar24 képe szerint egy órája köröz a gép Antalya mellett.

A ma reggel 11:35-ös Sun Express Antalyaba tartó járata az utasok elmondása szerint technikai okok miatt nem indult el időben. Az indulás lehetséges időpontját folyamatosan eltolták, először 12:00-ra, majd műszaki hibára hivatkozva közölték, hogy 13:00-kor újabb tájékoztatást adnak. Ekkor átírták 16:00-ra az indulás dátumát. A 140 fős tömeg ekkora már nem bírta a feszültséget étlen, szomjan. Ekkor kaptak chipset, vizet és egy croissant. 17 óra körül közölték, hogy még mindig nem tudnak semmi biztosat mondani. Végül este fél 8-kor kaptak egy vouchert és kiengedték az utasokat a food court-be étkezni.

Olvasónk, Dorothy beszámolója alapján a vouchert egyetlen helyen lehetett felhasználni. Az említett “egyetlen hely” 21.00 órakor bezárt. Közel 150 embert képtelenség volt ellátni élelemmel és/vagy itallal.

A tömegben terhes nők, idősek, gyerekek, babák, cukorbeteg utasok is vannak, sőt olyanok is akiknek a gyógyszerei a poggyászban vannak. Ezután azt az információt kapták, hogy elindult a gép Antalya-ból, hajnal 2-kor tudnak indulni.

Ez azonban nem volt igaz, később át is írták a kijelzőn, egészen reggel 8:00-ra.

Jelenleg senki sem tud pontos információt. A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett. Mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a járat jönni fog, csak nem tudni mikor. Azonban a határátlépés után az a nemzetközi protokoll, hogy az utasokat a késő járat miatt nem engedhetik ki a váróból a határellenőrök, viszont a járatot hivatalosan pedig nem törlik. Így egy patthelyzet alakult ki, amit egyre nehezebben tűrnek az utasok. Ha el is indul reggel 8-kor a járat, akkor addigra sokan már 24 órája várnak rá.

Ajánlatok