accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Svájcban megépítették a világ legmeredekebb siklóját

lanymajom /

Nem elég, hogy a legmeredekebb, de még milyen a kinézete. Ez a sikló olyan, mintha négy mókuskereket egymás mellé tettek volna.

A 44 millió euróért épített sikló kocsijai még forognak is ahhoz mérten, hogy mekkora a lejtés. Ha te is kipróbálnád, akkor a Stoos síközpontba kell utaznod, ami Lucerne-től 40 km-re, Zurich-től pedig 50 perces autóútra található.

A pálya összesen 1720 méter hosszú és egészen 1300 méteres magasságig vezet föl. A szintkülönbség a kezdő és a végpont között pedig 743 méter. Minden egyes kabin 34 embert képes szállítani 10 m/s-os sebességgel.

A sikló lejtése 110%-os, ezzel magáénak tudhatja a világ legmeredekebb jelzőjét. A második legmeredekebb is az országban működik, a 106%-os lejtésű Gelmerbahn.

Ha érdekel a sikló megépítési folyamata és a mérnöki háttérmunka, akkor ezt a videót is nézd meg. (német nyelvű, angol felirattal)


Forrás: innen

Borítókép: innen

Ajánlatok