accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Idén ezek a legnépszerűbb nyaralóhelyek! Melyikhez volt már szerencséd?

Katya /

Hova utaznak szívesen a magyarok, ha külföldi nyaralásról van szó? Mik a legnépszerűbb úti célok világszinten? Összegyűjtöttük őket!

A Visa kutatásából kiderült, hogy hová is utazunk manapság a legtöbbet. A lista első helyén talán nem fogunk meglepődni: továbbra is Horvátország az a hely, ami a legtöbb magyarnak eszébe jut, ha külföldi nyaralásról van szó. Nem csoda, hiszen itt van a szomszédban, autóval és vonattal is könnyen elérhető, így akár komolyabb előzetes tervezés nélkül, néhány napos pihenéshez is kiváló úti cél. Ragyogó partok, pezsgő városok vonzzák ide a piheni vágyókat, ráadásul a legközelebbi part, Rijeka Budapestről kb. öt óra alatt elérhető autóval.

Olaszország a második legnépszerűbb úti cél a magyarok körében. Az olasz csizma sarkától a száráig rengeteg helyre repülhetünk Budapestről közvetlen fapados járatokkal, Róma pedig az örök város a népszerűségi listákon is állandó helyet foglal hely. Sokan a kitűnő gasztronómia, vendégszeretet és a változatos tájak miatt keresik fel. Ne feledkezzünk meg a közel 7500 km hosszú partszakaszáról és 400 szigetéről sem. A legnépszerűbb úti célok az országon belül Firenze, Róma, Velence, Amalfi part, Vatikán, Szardínia és Szicília, de persze a Comói-tó és a Dolomitok is megéri az említést.

A dobogó harmadik fokán Görögország áll. A görögökhöz számos utazási iroda indít buszos utakat, de fapados járatokból sincs hiány, a bevállalósabbak pedig autóval vágnak neki az útnak. Legyen szó part menti üdülőhelyekről vagy szigetekről, a görög vendégszeretet és változatos partok sokak kedvence, de itt is elmerülhetünk a városnézésben és a görögök több ezeréves történelmi emlékeikben a pihenés mellett.

Népszerű úti-célok még a magyarok számára az utazási irodák adatai alapján Törökország, Egyiptom, Spanyolország és Tunézia. Törökországon már érezhető a kelet fuvallata, egzotikus tájakkal és történelmi látnivalókkal csábítanak, nem csak az olyan nagy városok, mint Isztambul, de a Török Riviéra is, amely csodaszép partokkal, luxus üdülőhelyekkel, all inclusive szolgáltatásokkal várja a látogatókat.

Egyiptom és Tunézia szintén a misztikum, az egzotikum miatt felkapott, hiszen Európához nem fogható tájakkal és kultúrával várnak, ahogy az egyiptomi piramisok is sokak bakancslistáján szerepelnek. Emellett igazi búvárparadicsom is mind a két ország, valamint hosszú homokos partokból és all inclusive szállásokból sincs hiány.

A Visa idei tavaszi kutatásából az derül ki, hogy a magyarok közel kétharmada, ha teheti bankkártyával vagy mobileszközzel fizet külföldön. Kérdem én, a többi miért nem? Egyébként jól állunk ezzel a régióban, de manapság annyival kényelmesebb és biztonságosabb a fizetésnek ez a módja, hogy nekem már lassan 5 éve pénztárcám sincs. A telefonhoz hozzárendeltem a szükséges bankkártyákat és minden esetben azzal fizetek külföldön és belföldön egyaránt. Régen nagyon sokszor történt meg velem, hogy nem találtam a bankkártyát és azonnal levettem egy forintra a limitet, majd amikor megtaláltam valamelyik rövidnadrágom nem használt zsebében, megnyugodtam és visszaállítottam. A Visa-kártya használata külföldön jobb ár-érték arányt biztosíthat, mint ha helyi pénzváltónál vásárolnál valutát, hiszen a legtöbb esetben a bankok már annyira kedvező árfolyamon számolják el a külföldi vásárlást, hogy a kártyás fizetéssel jobban járhatsz. Arról nem is beszélve, hogy úgysem fogod tudni pontosan kiszámolni, mennyi készpénzre lesz szükséged, így valamennyi biztosan rajtad marad, vagy olyan dologra költöd el, amire nem lenne szükséged csak azért, hogy ne hozd haza. Ha kártyával fizetsz előfordulhat, hogy választanod kell a helyi pénznem és a forint között, figyelj arra, hogy ha a helyi pénznemet választod a terminálon, versenyképesebb árfolyamot kaphatsz. Visa kártyával a világ szinte minden országában 100 milliónál is több helyen fizethetsz biztonságosan. Fizess úgy, mint én, abból baj nem lehet!

Te hol jártál már a felsorolt helyek közül? És hova utaznál még?

Szponzorált tartalom

Ajánlatok