accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szentpétervár vízum, látnivalók, fapados járatok! Most érdemes utazni!

utazomajom /

Soha nem volt még ilyen egyszerű Szentpétervárra utazni! És nemcsak azért, mert a Wizz Air hetente több járatot indít Budapest-Szentpétervár között, hanem mert 2019. október 1. óta elektronikusan is igényelhető turistavízum az orosz városba. Mutatjuk a részleteket és néhány látnivalót, amiért érdemes Szentpétervárra utazni!

1. Wizz Air-járatok Budapest-Szentpétervár között

A Wizz Air légitársaság Moszkva és Kazán mellett Szentpétervárra is indít járatokat, heti több alkalommal. Míg 2019 novemberében hetente 3-4 járat indul az orosz városba, addig decemberben akár 4-5 alkalommal is repülhetünk hétfőtől vasárnapig.

Utazómajom-tipp: Csomagolj okosan egy nagyobb fedélzeti bőröndbe és nem kell csomagot feladnod! Ha WIZZ Priority-t vásárolsz, magaddal vihetsz az utastérbe egy extra fedélzeti poggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) az ingyenes kézipoggyász (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm) mellett.

Utazómajom-ajánlatok Szentpétervárra >>

2. Elektronikus vízum Szentpétervárra

2019. október 1-től lehetőség nyílik egy új típusú, elektronikus vízum igénylésére. Az új vízum

  • egyszeri üzleti és turistacéllal
  • elektronikus úton igényelhető
  • ingyenes
  • 4 naptári napon belül elkészül
  • egy hónapnyi érvényességen belül 8 nap tartózkodást tesz lehetővé Szentpéterváron és Leningrád megyében.

Az Európai Unió összes tagállama, így Magyarország állampolgárai is igényelhetik az új vízumfajtát ezen a linken: electronic-visa.kdmid.ru

Szentpétervár látnivalók vízum fapados
Vérző Megváltó temploma, Szentpétervár

3. Szentpétervári látnivalók

Szentpétervár felfedezésére garantáltan nem lesz elegendő 2-3 nap, hiszen csak az Ermitázsra minimum fél napot kell szánni. Mi az, amit feltétlenül látni kell az orosz városban?

Téli Palota és Ermitázs

A Néva folyó partján álló Téli Palota ad otthont az Ermitázs Múzeum hatalmas, több mint 4 millió darabos gyűjteményének, amely egy része az 535 szobás épületben, míg másik része raktárakban pihen. Megtekinthető itt többek között Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello, Rembrandt, Monet, van Gogh és Picasso több műve is, de találunk szkíta fegyver- és ékszergyűjteményt, valamint ókori szobrokat is a hatalmas múzeumban. Mielőtt eltévednénk a labirintusnak tűnő épületben, érdemes letölteni a múzeum applikációját vagy a bejáratnál ingyenes térképet is magunkhoz vehetünk. Aki szeretne minden egyes kiállított darabot megnézni, készüljön kényelmes cipővel: 22 km-t kell ugyanis sétálni ehhez a mutatványhoz.

Természetesen nem muszáj néhány órába belesűríteni a rengeteg látnivalót, hiszen akár kétnapos jegy is váltható. A tömegek elkerülése miatt ajánlott azokon a napokon menni, amikor este 9-ig tart nyitva a múzeum (szerdán és pénteken). Hétfőre pedig ne időzítsétek a látogatást, aznap ugyanis zárva tart az Ermitázs.

Utazómajom-tipp: Minden hónap első csütörtökén ingyenes a belépés az Ermitázs valamennyi részébe.

Péter-Pál erőd

Nagy Péter utasítására kezdték el építeni a Péter-Pál erődöt, amelyet eredetileg a város központjának szánt a cár. Az építkezés kezdete, 1703 egyúttal a város alapításának időpontja is, így az erőd ma Szentpétervár legrégebbi épülete. Az erődön belül található a barokk Péter-Pál székesegyház, amelynek különlegessége a több mint 120 éter magas kecses torony. Tetejéről pazar 360 fokos kilátás nyílik a városra.

Szentpétervár látnivalók vízum fapados
Palota híd (Dvortsovy most), háttérben a Péter-Pál székesegyház kecses tornya

Szent Izsák székesegyház

A világ leghatalmasabb székesegyházai között emlegetik a Szent Izsák templomot, amely 40 esztendőn keresztül épült egy mocsaras vidék közepére. Napjainkban múzeum működik a falai között, emellett érdemes felmenni a kupolában kialakított kilátóba is.

Carszkoje Szelo és a Katalin palota

A Romanov-ház egykori rezidenciája, a Carszkoje Szelo ma Szentpétervár egyéb részeivel együtt az UNESCO Világörökség részét képezi. A „cári faluban” található Katalin palota kb. 25 km-re délkeleti irányban fekszik Szentpétervár központjától, belső terei, a díszes szalonok és káprázatos termek rengeteg turistát vonzanak.

Szentpétervár látnivalók vízum fapados
A Katalin-palota déli homlokzata (fotó: wikipédia/Alex ‘Florstein’ Fedorov)

Peterhof (Petrodvorec)

Az „orosz Versailles”-nak is nevezik a Peterhof kastélyát, amelynek építése Nagy Péter cár nevéhez fűződik. A barokk stílusú épület homlokzata a tenger felé néz. A legimpozánsabb része talán a Nagy Vízlépcső, amelynek lépcsőfokain zúdul le a víz, két oldalán ókori istenek és istennők aranyozott szobrai sorakoznak (ld. kiemelt kép). A 20 hektáros parkban szökőkútban sincs hiány, akár órákig el lehet itt nézelődni és gyönyörködni a cári pompában.

Szentpétervár látnivalók vízum fapados
Peterhof

Kihagytunk volna valamit? Elképzelhető, Szentpétervár ugyanis megszámlálhatatlanul sok látnivalót kínál. Aki több napra érkezik, mindenképp látogasson el az Alexandr Nyevszkij-kolostorhoz és Lázár temetőhöz, különleges hangulatú hely az Auróra hadihajó, a Krisztus feltámadása templom, a Dosztojevszki emlékház vagy a Nyári kert is. 

Közvetlen fapados járatra szóló jegyet a Wizz Airnél tudtok foglalni, a turistavízumot pedig már elektronikusan is lehet igényelni. Ugye megmondtuk, hogy soha nem volt még ilyen egyszerű Szentpétervárra utazni?


(fotók: pixabay, unsplash, wikipédia)

Ajánlatok