accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Egy napfényes Szicíliai falu 5000 eurót fizet, ha odaköltözöl! Ennyit megér neked?

utazomajom /

Szicília, Olaszország legnagyobb szigete a napsütéses tengerparti napok dolce vita-ját árasztja. Eközben egy hangulatos, hegyen található, mindössze 3000 fős falvacska vezetése szeretné, ha benépesítenék a települést, ezért pénzjuttatással szeretné felkelteni az érdeklődést.

A fővárostól, Palermótól délkeletre található Petralia Soprana vezetése készpénzzel ösztönözné új lakóit, hogy ott telepedjenek le. A tanács reméli, hogy a program fellendíti a költözési kedvet, ezzel megállítva a népességfogyást a területen, és új életet lehel a lakatlan ingatlanokba.

Petralia Soprana ugyanis Olaszország egyik legszebb faluja, de ha ott akarsz élni és a támogatást igénybevenni, akkor gyorsan cselekedned kell!

A Petralia Soprana új lakóinak járó 5000 eurós támogatására olyan személyek vagy családok jogosultak, akik úgy döntenek, hogy állandó lakhelyüket a faluba költöztetik. Ehhez a résztvevőknek ingatlant is kell vásárolniuk – és szükség esetén helyreállítaniuk – a településen. A program azt reméli, hogy megfordítja Petralia Soprana évtizedes elnéptelenedését. A városnak jelenleg 2992 lakosa, és több mint 50 lakatlan háza van. Az idő azonban szorít, mivel a jelentkezéseket 2023. május 10-ig kell benyújtani. Az érdeklődők közvetlenül a városi tanácshoz kell, hogy forduljanak.

Ha érdekelne egy szicíliai kis házacska, akkor már 10 000 eurótól található eladó kőház, amelyből ezzel a támogatással 5000 euró visszaigényelhető, tehát mai árfolyamon 1 859 980 Ft-ért már lehet egy ingatlanod az olasz faluban! Ki gyűjt még ezek után autóra?

Forrás: euronews.travel

Ajánlatok