GALÉRIA – A világ egyik legérdekesebb repülőtere

2014. szeptember 24. szerda, 18:10 - utazomajom
Hírek

Sint Maarten csak egy a Karib-tenger több ezer szigete közül, de akik rajonganak a repülőgépekért, azok számára nem mindennapi repterével maga a paradicsom. Nem feltétlenül a kifutópálya rövidsége miatt páratlan a Princess Juliana Airport (bár a 2300 méternyi betoncsík a ferihegyi rövidebb pályának is csak a háromnegyede), hanem a megközelítés teszi érdekessé.

A pályát ugyanis mindkét végén tenger határolja, néhány métert meghagyva csupán a lelkes turistáknak. Leszállás közben az integető repülőgép-fanatikusok feje fölött pár méterrel süvítenek el a gépek, jócskán felkavarva a part homokját. De a felszállás sem kevésbé érdekes. A hajtóművekből kiáramló levegő szinte a tengerbe löki a bámészkodókat, akik közül a vakmerőbbek a kerítésbe kapaszkodva próbálnak talpon maradni, több-kevesebb sikerrel. A pilótának ráadásul iparkodnia kell az emelkedéssel, mivel a keleti oldalon az aprócska tengeröböl mögött veszélyesen magasodik egy hegy.

Mi is legalább ennyire imádjuk az American régi festését
Mi is legalább ennyire imádjuk az American régi festését

A kihívásokkal teli le- és felszállás dacára olyan óriásgépek, mint a Boeing-747-es vagy az Airbus A340-es, naponta megfordulnak a kifutópályán. Szó szerint megfordulnak, landolás után ugyanis egy intenzív fékezés következik, majd a pályán visszabaktatva gurulnak az állóhelyükhöz. Lássunk néhány fotót kedvcsináló gyanánt!

A képekhez gratulálunk társszerző majom kollégánknak!

Talán ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.