accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Tegye komfortosabbá a teraszhelyiséget árnyékoló oldalfallal!

utazomajom /

Hiába rendelkeznek sokan kertes házzal, gyakran a terasz mégis kihasználatlanul marad, ami azt jelenti, hogy esetleg a tavaszi időszakban kerül csak fókuszba, habár már ilyenkor is kényelmetlenné válhat az erős napsugárzás. 

Ha pedig elvárás a részünkről, hogy nyáron is kiülhessünk egy csésze kávéval, vagy esetleg ott tartsuk meg a következő családi összejövetelt, feltétlenül gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról.

A jó hírünk, hogy a Teraszok.hu teraszmegoldások terén többféle alternatívát is kínál az egyéni igényekhez, illetve a meglévő teraszhelyiség sajátosságai alapján.

Milyen megoldás jöhet szóba?

Az árnyékoló oldalfalak révén sokkal komfortosabbá alakítható a teraszhelyiség, nem mellesleg praktikus, ugyanakkor igényes, esztétikus megoldásnak számítanak e kiegészítők. Ehhez elég megtekinteni a Teraszok.hu csapatának egyik munkáját, amely esetében Gödöllőn üveg terasztető bővítésére került sor.

A megbízó kérése szerint oly módon tették komfortosabbá a teraszt, hogy az üvegtető lábainál futó falazattal (üvegpanelekkel) vonták körbe a helyiséget, illetve belátásgátló Micro naphálók is felkerültek, de csupán a front oldalra, ugyanis a terasz déli fekvésű, így a nap járását is figyelembe véve alakítottak ki egy komfortosabb környezetet.

Érvek a naphálós termékek mellett

Számos előnyt tartogatnak ezen kiegészítők, egyrészt nemcsak az árnyékolásban segítenek, hanem a bogarakat, rovarokat is kint tartják. Másrészt mivel a naphálók szélfogóként is megállják helyüket, így a viharosabb napokon, akár a szeles őszi időjárás mellett is igénybe vehető a teraszhelyiség.

Szintén mellettük szól, hogy bőséges a kínálat a vászon anyagok tekintetében, de akár belátásgátló változatra is eshet a választásunk. Amiért sokan szeretik, hogy kiváló légáteresztő megoldások, általuk biztosított a folyamatos szellőzés, ami tovább növeli a komfortérzetünket.

A fent említett gödöllői projekt is jól példázza, hogy egy klasszikus üvegtetős terasz multifunkcionális térré alakítható.

Az árnyékolás napjainkban alapvető elvárás

Láthatjuk, hogy egyre inkább felértékelődik az árnyékolás jelentősége, hiszen nem csupán egy extra “funkciónak” számít, hanem már alapkövetelmény, ha szeretnénk egész évben kihasználni a teraszunk nyújtotta lehetőségeket. Akár a pihenés kerül a fókuszba, akár a vendégvárás, az árnyékoló rendszerek segítenek egy komfortos környezet megteremtésében, a naphálós megoldások pedig igen sok előnyt kínálnak számunkra amellett, hogy mutatósak, esztétikusak is.

Miért is ne lehetne egy olyan otthonunk, amelyben télen-nyáron élvezhetjük a külső tér adta lehetőséget? Természetesen az időjárás szeszélyeivel szemben mindenképpen hatékony védekezés szükséges, de ha mindez adott, akkor soha nem állhat semmi a kint töltött tevékenység és a nyugalmas pihenés útjába.

Ajánlatok