accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen készségekre és képességekre van szüksége egy bolti eladónak?

utazomajom /

Manapság egyre többen helyezkednek el a kereskedelemben, mint bolti árufeltöltő vagy ruházati eladó. Akik a kereskedelemben vállalnak munkát, azok pontosan tudják, hogy nem csak pakolásból és a vevők üdvözléséből áll a feladatuk. Ennél sokkal komplexebb a munka.

Aki szeretne elhelyezkedni az értékesítés és kereskedelem területén, annak érdemes rendelkezni néhány olyan készséggel és képességgel, melyek elősegítik a munkavégzést. Amint szétnézünk a speciális portálokon, láthatjuk, hogy állás Budapest ruházati eladó szegmensében a BudapestÁllás online platformján is található, ha ezen a területen szeretnénk elhelyezkedni.híre

A kereskedelemben az alábbi készségek és képességek mindenképp hasznosak.

Kommunikációs készségek

Az olyan területeken, ahol emberekkel kell kapcsolatba lépni vagy együtt dolgozni, a kommunikációnak kiemelt szerepe van. Az eladónak képesnek kell lennie arra, hogy világos és hatékony módon válaszolja meg a vevőktől érkező kérdéseket. Emellett a panaszokat is tudni kell kezelni. Ehhez nemcsak kiváló kommunikációs képességek szükségesek, hanem türelem is.

Számítógépes és műszaki ismeretek

Nem elegendő az árut pakolni, az eladói munkakörben olykor a kasszába is be kell állni. Emellett lehetnek olyan műszaki berendezések, melyek kezelésére szintén szükség lehet a munkában.

Problémamegoldó képesség

Előfordulhat, hogy a beszállítókkal valamilyen probléma adódik, a vásárlók valamilyen speciális kérdéssel vagy igénnyel fordulnak az eladóhoz. Az üzletben nap mint nap adódhatnak olyan helyzetek, amelyeket tudni kell mielőbb orvosolni. Egy igazán talpraesett eladó nem ijed meg az első akadálynál, hanem igyekszik megoldást találni a felmerülő problémára.

Értékesítői véna

Nem a tukmálásra gondolunk, hanem arra, amikor win-win szituáció alakul ki. A vásárló és az eladó is elégedett. Az értékesítői véna meglétekor, vagyis amikor az eladó képes eladni, akkor az értékesítés szinte észrevétlenül megy végbe.

Alkalmazkodóképesség

A kereskedelemben gyakori a változás. Elég csak a folyton megújuló árukészletre vagy a bolt bizonyos időközönkénti átrendezésére gondolni. Ugyanakkor megemlíthetjük a változó árakat, a legújabb trendeket vagy a technológiai változásokat. Mindezek nagyfokú rugalmasságot igényelnek a kereskedelemben dolgozók részéről.

Megbízhatóság

Egy megbízható, szavatartó eladó valóságos kincs. A vevők számára nagy segítséget jelent egy olyan eladó, aki készséggel segít. A megbízhatóság egy olyan tulajdonság, mely gyakorlatilag minden területen nagyon jól jön, sőt a későbbiekben akár az előléptetést is elősegítheti.

Pozitív személyiség

Senki sem kér szívesen segítséget egy olyan eladótól, aki szemmel láthatóan nem szívesen segít és alig várja, hogy leteljen a munkaideje. A kereskedelem területén nagyon sokat számít a már említett kiváló kommunikációs készség, valamint a nyitott, pozitív személyiség.

Ajánlatok