accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Tegyük tisztába: Utazás KLM-el a COVID járvány idején

utazomajom /

A Holland kormány 2021. január 23-i hatállyal új szabályozásokat vezetett be a Hollandiába/Hollandián keresztül utazóknak. Ennek következményeként a KLM-el való utazáskor az alábbiakra kell figyelni.

  • 72 órán belüli negatív PCR tesztre van szükség, angol, francia, német, spanyol vagy holland nyelven
  • A magas kockázatú országokból érkezőknek (amelybe szinte most minden ország beletartozik) egy indulás előtt 4 órán belüli rapid negatív antigén tesztre is szükség van. Ennek elvégzésére szinte minden repülőtéren van lehetőség. A folyamatosan frissüllő teljes lista ide kattintva elérhető.
  • A biztonságos, alacsony kockázatú országokból érkezőknek nincs szükség tesztre. Ilyen például Aruba, Bonaire, Curacao, St. Maarten, Izland, de a teljes listát ide kattintva érheted el.
  • EU / Schengen-i területről való induláskor egy ún. Egészségügyi nyilatkozatot is ki kell tölteni és kinyomtatva vinni az utazásra. A formot ide kattintva töltheted le.
  • EU / Schengen-I területen kívülről való induláskor pedig egy negatív teszt nyilatkozatot kell vinni, ami ide kattintva érhető el.
  • Az úti cél függvényében további dokumentumokra is szükség lehet, ezt az alábbi linken keresztül célszerű ellenőrizni indulás előtt: klm.traveldoc.aero A transit fül alatti formot töltsétek ki a pontos adatok érdekében.

Ha a teszt eredményed nem érkezne meg időben, ingyenesen át lehet foglalni a KLM járatot egy későbbi időpontra. Ennek részleteit ide kattintva találod. Ha úgy döntesz, hogy nem tudsz vagy nem szeretnél utazni a korábban megvásárolt repülőjegyeddel, akkor a KLM teljes rugalmasságot biztosít, így a dátum módosítása mellett utazási utalványt vagy pént visszatérítést is lehet kérni.

Miért jó most utazni?

Már a gépen is kevesen vannak, így jó eséllyel el fogsz tudni feküdni egy hármas sorban a repülés alatt. Mindenhol kevés a turista, így olyan élményben lehet részed amiben korábban nem. És ki tudja, mi lesz később? Most a negyedik hullám indulása előtt, vakcinaútlevél nélkül fedezheted fel a világot, ha elég bátor vagy!

Jó tanács

Készülj fel arra is, hogy valami miatt nem utazhatsz. A repjegy esetében nem kell aggódnod, át tudod ütemezni az utazást. Szállásoknál most akkor is megéri ingyenesen lemondhatót foglalni, ha az egy picivel drágább. Ugyanez  érvényes az autóbérlésre is.

Ajánlatok